bacsis batut pe casa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
halastauanc

bacsis batut pe casa

#1 Mesaj de halastauanc »

va rog mult ajutati-ma si pe mine. nici nu stiti ce sentiment de siguranta imi dau sfaturile dvs.... pana nu ma ajuta ANAF-ul, ...deci:
am un service auto. biroul e despartit de atelier printr-un geam . clientii pot vedea ce se lucreaza la masina. doar in birou se fac platile, aici e casa de marcat. doar eu incasez si emit bon fiscal, mecanicii nu umbla cu bani, cica( pentru ca , daca un client cand isi scoate masina din service si le da ceva baietilor si eu nu vad iar ei nu-mi spun, tot eu sunt buna de plata?). dar ca sa fiu in siguranta am chemat baietii de la casa de marcat sa-mi introduca in program bacsisiul. acestia m-au intrebat despre tva si cum vreau sa imi introduca. am spus ca fara tva pentru ca eu nu am luat si nu as lua daca primesc ceva baietii. (daca...)ei spun ca nu prea.
am atasat la ROI anexa pentru asta , vreau sa va intreb :
- mai exista si alte acte inafara de ROI si modificarea in casa de marcat?
- in SAGA, in ce cont se va duce bacsisiul? o sa-mi calculeze impozitul singur sau trebuie sa fac eu ceva?
cei de la case de marcat mi-au dat de inteles ca e complicat, ca am o gramada de acte de facut daca e fara tva bacsisiul.
va rog si va multumesc.

cernatv

Re: bacsis batut pe casa

#2 Mesaj de cernatv »

1. ROI, modificarea în casa de marcat și registrul pentru bani personali.
2. 7588. Sistemul de impozitare a bacșișului nu e încă bine reglementat, dar probabil numai se va impozita la salariat cu 16%. Faci un stat de plata separat, le reții impozitul si le dai banii. Dacă ești microîntreprindere, bacșișul intră în baza de calcul a 3%, deocamdată. Dacă ești la profit nu e nicio problemă, bagi statul de plată pe 6588 și nu are influență asupra bazei de calcul.

alexandrub

#3 Mesaj de alexandrub »

Ca sa va spun ce am facut eu si cu stomacul in piuneze oricum : am facut ROI, registru de bani personali, si am pus afise plasticate peste tot, in hala de reparatii masini, atelier de reparatii injectoare si pompe injectie + biroul unde este casa de marcat cu anuntul " in aceasta unitate nu se accepta bacsis!" Am scris in regulamentul OI ca salariatilor le este interzis cu desavarsire sa pretinda si sa primeasca bacsis, si ca se desface contractul de munca pentru necompletare registru de bani personali si pentru abaterea de la regula neacceptarii bacsisului. Asta pentru ca a iesit un scandal monstru, mecanicii fiind foarte revoltati pe noile reguli de parca eu as fi facut legea si amenintau cu nerespectarea legii. Am mai inclus in ROI declansarea cercetarii disciplinare si imputarea sumelor din amenzi primite de societate in vina salariatilor referitor la diferente de sume gasite asupra lor pentru ca, exact cum spunea cineva mai sus, nu ii poti urmari sa vezi daca le lasa clientii ceva astfel incat sa se bata bon de bacsis, iar impozitarea acestor bani care oricum sunt te-miri-ce, nu le surade in nici un caz. Nu am setat casa de marcat si nici nu stiu daca este necesar in conditiile astea. Si oricum la service este coada kilometrica, cred ca te poti programa peste vreo luna...

alexandrub

#4 Mesaj de alexandrub »

A aparut si model recomandat de anunt neprimire bacsis:
http://www.cabinetexpert.ro/2015-05-11/ ... model.html

Scrie răspuns