pfa factura in eur incasata in cont de lei
-
niculescua474
pfa factura in eur incasata in cont de lei
Am o speta si am nevoie de sfaturi. PFA norma de venit, neplatitor de tva emite facturi in Canada in USD. Nu a avut cont deschis in USD, a comunicat partenerului extern contul in lei. A incasat facturile in contul de lei, banca folosind cursul propriu usd/ lei. In contractul incheiat intre parti nu e mentionat daca pentru decontari va fi utilizat cursul de schimb al unei banci comerciale sau cursul BNR. In RIP (partea referitoare la incasari) trec suma incasata la cursul BNR sau cea incasata efectiv? Multumesc.
Re: pfa factura in eur incasata in cont de lei
Cea efectiv încasată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
niculescua474
-
niculescua474
Sa inteleg ca:
1)daca avea cont de usd si ii incasa in 01.12.2014 dar nu ii schimaba (astfel nu transfera in contul de lei) pana in februarie 2015, consideram incasarea la curs BNR, pe care o treceam in RIP.
2) daca nu are cont de usd nu am de ce sa calculez la cursul BNR
1)daca avea cont de usd si ii incasa in 01.12.2014 dar nu ii schimaba (astfel nu transfera in contul de lei) pana in februarie 2015, consideram incasarea la curs BNR, pe care o treceam in RIP.
2) daca nu are cont de usd nu am de ce sa calculez la cursul BNR
Întotdeauna se înscrie valoarea efectiv încasată. Dacă avea cont în USD se înscria valoarea la cursul zilei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.