Am o problema mare:
s-a depus bilantul in 20 aprilie 2015 si in urma adunarii AGA asociatul a renuntat la 110.000lei (suma szacuta de la creditare valuta) in favoarea firmei pt. anul 2014. Eu am inceput din ianuarie, dupa ce am primit sumele am modificat la preluare date in balanta ct.4551.2 (pt. ca suma s-a scazut in intregime de la contul in valuta), insa eu am modificat doar la lei si acum am observat ce suma mare imi da la reevaluare aprilie a ct.4551.2. Acum trebuie sa devalidez pana la ianuarie sa pun suma corecta in euro la preluare balanta, sa fac reevaluarile lunare ale contului si sa depun rectificativa la D100? Firma e platitoare de impozit pe profit la trimestru. Ce ma fac? E problema mare? Am nevoie de sfaturi de la dvs.
Multumesc!
corectie D100 ajutoor
Re: corectie D100 ajutoor
Am inceput devalidarile lunilor din urma in ordine si acum unii clienti nu imi recalculeaza soldurile la inchidere luna, doar in situatie furnizori apar ca si incasati si de aceea nu reevalueaza soldul lor. Refac modificarile pe firma de ciorna si apoi daca totul e bine salvez pe firma buna, asa reusesc sa vad diferentele la fiecare luna intre calcul curs valutar, insa e tare anevoios.... De ce se intampla asta? Are cineva o idee?
De regula, pentru astfel de greseli, pedeapsa consta in 100 de lovituri de bici, in piata publica.
Sa fim seriosi, refaci calculul diferentelor de curs valutar, refaci calculul impozitului pe profit, depui o rectificativa pentru eventualele diferente de impozit, firma platese diferenta de impozit (daca exista), iar tu, daca patronul ti-o cere, suporti eventualele accesorii pentru plata cu intarziere.
Sa fim seriosi, refaci calculul diferentelor de curs valutar, refaci calculul impozitului pe profit, depui o rectificativa pentru eventualele diferente de impozit, firma platese diferenta de impozit (daca exista), iar tu, daca patronul ti-o cere, suporti eventualele accesorii pentru plata cu intarziere.
Devalidezi inchiderea lunilor si calculul diferentelor de curs valutar.
Debifezi reevaluarea aferenta contului 4551.2.
NU actualiza diferentele de curs valutar!
Validezi operatiunea de reevaluare, iar inainte de inchiderea lunii operezi manual diferentele de curs aferent soldului in valuta al contului 4551.2.
Asa procedezi pentru fiecare luna din perioada anterioara.
Debifezi reevaluarea aferenta contului 4551.2.
NU actualiza diferentele de curs valutar!
Validezi operatiunea de reevaluare, iar inainte de inchiderea lunii operezi manual diferentele de curs aferent soldului in valuta al contului 4551.2.
Asa procedezi pentru fiecare luna din perioada anterioara.
Multumesc, stiu ca am incurcat-o rau. Sper sa iasa impozit platit in plus. Am platit la trim.I 2015 doar 309lei. Astfel nu ar mai fi asa de grav,nu?
Dar la preluare balanta pot trece soldul in euro corect, cel micsorat sau nu?
Am trecut soldul corect in balanta la euro. Vad ca daca nu dau actualizare date nu se intampla nimic.
Buna ziua!
Am refacut calculul dif.de curs valutar si acum am impozit pe profit 2041lei (inainte aveam mai mult 2245). Deci am platit mai mult cu 204lei. In urma depunerii D710 acestia vor ramane in sold la ANAF pana la urmatorul trimestru?
Pt. a utiliza D710 din Saga trebuie sa dau actualizare date si imi preia suma corecta? Ma scuzati ca va intreb atat de multe lucruri si foarte usoare dar nu am mai facut pana acum o rectificativa. Multumesc tare mult pt. sprijin.
Am refacut calculul dif.de curs valutar si acum am impozit pe profit 2041lei (inainte aveam mai mult 2245). Deci am platit mai mult cu 204lei. In urma depunerii D710 acestia vor ramane in sold la ANAF pana la urmatorul trimestru?
Pt. a utiliza D710 din Saga trebuie sa dau actualizare date si imi preia suma corecta? Ma scuzati ca va intreb atat de multe lucruri si foarte usoare dar nu am mai facut pana acum o rectificativa. Multumesc tare mult pt. sprijin.
Am validat inchiderea lunii martie si s-a modificat suma corecta in D710, dar tot primesc un mesaj cu sumele modificate trebuie introduse manual, insa la mine a schimbat programul. Eu cred ca e bine daca am suma corecta acolo.
Va multumesc!
Va multumesc!