inregistrare cheltuieli firma
inregistrare cheltuieli firma
Buna ziua, patronul a facut factura pe servicii fitnes, pe echipament fitness, aceste cheltuieli le pot inregistra ca si cheltuieli nedeductibile sau trebuiesc introduse ca beneficii salariale
- fagarasa176
Re: inregistrare cheltuieli firma
Eu daca a-si fi organ de control, si e doar parea mea, le-as considera beneficii salariale.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Atunci patronul scoate bani din firma doar pe dividente? chiar daca le inregistrez ca si nedeductibile nu tot aia e ?
- fagarasa176
Patronul poate scoate bani din firma prin doua modalitati dividende sau restituire creditare societate.
Se mai poate si prin venituri salariale daca este angajat cu precizarea ca il ustura cam tare contributiile.
Nu, nu este acelasi lucru, daca sunt considerate beneficii salariale se platesc toate contributiile salariale.
Si daca cei din control considera astfel, ceea ce sincer nu ai cum sa le demonstrezi contrariul, te cam arde la dobanzi si penalitati neplatite pentru contributiile respective.
Ca si contabil nu poti decat sa il informezi despre ceea ce implica cele doua modalitati de inregistrare si daca este de acord cu cheltuieli nedeductibile este problema lui.
Dar sfatul meu este sa ii faci o instintare pe care sa o semneze, sa nu tragi ponoase peste cine stie cat timp doar pentru faptul ca nu isi mai aduce el aminte.
Se mai poate si prin venituri salariale daca este angajat cu precizarea ca il ustura cam tare contributiile.
Nu, nu este acelasi lucru, daca sunt considerate beneficii salariale se platesc toate contributiile salariale.
Si daca cei din control considera astfel, ceea ce sincer nu ai cum sa le demonstrezi contrariul, te cam arde la dobanzi si penalitati neplatite pentru contributiile respective.
Ca si contabil nu poti decat sa il informezi despre ceea ce implica cele doua modalitati de inregistrare si daca este de acord cu cheltuieli nedeductibile este problema lui.
Dar sfatul meu este sa ii faci o instintare pe care sa o semneze, sa nu tragi ponoase peste cine stie cat timp doar pentru faptul ca nu isi mai aduce el aminte.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Daca patronul doreste sa le inregistrez ca si beneficii salariale, atunci factura cu tva este deductibila integral? si cheltuiala si tva?