achizitii UE cu tva si scutite de TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
maghiarl

achizitii UE cu tva si scutite de TVA

#1 Mesaj de maghiarl »

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:
-in decontul de TVA la randul 26.1 "Achizitii de servicii intracomunitare scutite de taxa" se trece toata suma a achizitiilor din UE cu tva si a celor scutite, care nu sunt cu taxare inversa? Ma refer la combustibil cu TVA si la taxe de autostrada scutite de TVA.

paturcai

Re: achizitii UE cu tva si scutite de TVA

#2 Mesaj de paturcai »

Daca ati completat corect la INTRARI si INTRARI VALUTA atunci SAGA va duce automat in D300 sumele respective.
Din punctul meu de vedere acele bonuri de combustibil si taxa de autostrada nu au ce cauta in INTRARI VALUTA. Ele se trec la INTRARI, alegeti un NENOMINALIZAT (ca furnizor) iar la explicatii veti trece asa: Taxa autostrada, TVA ZERO, U/M veti trece "EUR", la cantitate veti trece cati EUR apar pe bonul privind taxa de autostrada, la pret veti trece cursul BNR aferent zilei in care bonul a fost emis la cont contabil veti trece 625 sau 628; eu alege 625 pentru ca este in legatura cu deplasarea.
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/t ... ni_300.pdf
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

maghiarl

Re: achizitii UE cu tva si scutite de TVA

#3 Mesaj de maghiarl »

Ma refer la achizitiile de combustibil si taxele de autostrada de pe factura(furnizor cu cod valid de TVA). Am observat ca programul SAGA imi trece in decontul de tva toata suma la scutite de taxa sau neimpozabile(rd 26), iar la achizitii de servicii intracomunitare scutite de taxa(rd 26.1) doar suma cu taxele de autostrada. Nelamurirea mea este daca nu cumva la randul 26.1 trebuie sa trec toata suma de ocmbustibil cu tva si taxe de autostrada. Nu stiu daca se face vreo corelatie cu decontul de tva, atunci cand se va depune declaratia 318 pentru recuperare.

Scrie răspuns