Stornare avans
-
Stornare avans
Buna ziua ,
Rog pe cineva sa-mi spuna cum scad o suma incasata , (in SAGA) contabilizata la contul 473,si care reprezinta avans la lucrarea unui client:
5121 = 473 - 1000 lei
5121 = 4111 1000 lei
Nu stiu cum sa procedez in programul SAGA.
Va multumesc anticipat pt.ajutor
pustaie
Rog pe cineva sa-mi spuna cum scad o suma incasata , (in SAGA) contabilizata la contul 473,si care reprezinta avans la lucrarea unui client:
5121 = 473 - 1000 lei
5121 = 4111 1000 lei
Nu stiu cum sa procedez in programul SAGA.
Va multumesc anticipat pt.ajutor
pustaie
Re: Stornare avans
Ai emis factura de avans? Daca nu atunci ar fi fost cazul sa emiti in mod "normal" la data incasarii sumei.
Daca l-ai emis doar acum atunci procedezi asa cum ai descris, iar inregistrarile sa le faci cu data emiterii facturii.
Inregistrarea nu prea are treaba cu progamul Saga, la fel se ace in orice program.
Daca l-ai emis doar acum atunci procedezi asa cum ai descris, iar inregistrarile sa le faci cu data emiterii facturii.
Inregistrarea nu prea are treaba cu progamul Saga, la fel se ace in orice program.
-
Eu am facut stornarea cu ajutorul notei contabile asa cum am aratat mai sus .La "Situatii Clienti"nu stiu de ce nu apare suma ca si achitata.
Pai inregistrarile cu banca se opereaza prin meniul "jurnal banca" si nu prin articole contabile, la fel cum casa il inregistrezi la "registru casa", precum asociezi incasarea la factura.
-
Multumesc ,am rezolvat prin casa .
Cum ai rezolvat prin casa, daca ai mentionat 5121? 

-
Imi cer scuze ,m-am exprimat gresit cand am spus "casa"; de fapt ,prin banca am rezolvat problema.
Va multumesc
pustaie
Va multumesc
pustaie
-
Re: Freze deteriorate - sparte
Buna ziua,
O firma cu activitate de comert a dat in custodie cateva scule,mai bine zis FREZE. Cel care le-a folosit ,le-a ascutit de multe ori ,si s-au stricat .Unele, (achizitionate in 2010)s-au spart in timpul utilizarii.Firma de comert ar dori sa le scoata din evidenta ,sa caseze aceste bunuri care au fost inregistrate,la achizitionare,in ct.371 .
Intrebarea este :cum pot face acest lucru prin SAGA? In urma inventarului au fost propuse pt.casare.
Poate ma ajuta cineva.
Multumesc anticipat,
pustaie
O firma cu activitate de comert a dat in custodie cateva scule,mai bine zis FREZE. Cel care le-a folosit ,le-a ascutit de multe ori ,si s-au stricat .Unele, (achizitionate in 2010)s-au spart in timpul utilizarii.Firma de comert ar dori sa le scoata din evidenta ,sa caseze aceste bunuri care au fost inregistrate,la achizitionare,in ct.371 .
Intrebarea este :cum pot face acest lucru prin SAGA? In urma inventarului au fost propuse pt.casare.
Poate ma ajuta cineva.
Multumesc anticipat,
pustaie
Ar fi optim sa le transferi la "consumabile", asta daca nu reprezinta o valoare mare.
Daca ne gandim corect, pana la urma trebuiau sa fie vandute, o data ce o terta persoana le-a folosit, iar daca le-a stricat sa le inlocuiasca.
Daca ne gandim corect, pana la urma trebuiau sa fie vandute, o data ce o terta persoana le-a folosit, iar daca le-a stricat sa le inlocuiasca.
-
Re:TVA
Hristos a inviat!
Am o problema cu TVA- ul si anume; desi am bifata casuta "Cu preluare automata a soldurilor perioadei precedente", in decl.300 nu se preia soldul ,care corespunde cu soldul ct.-lui 4423 din balanta.
Poate cineva sa-mi spuna ce nu fac bine? Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
pustaie.
Am o problema cu TVA- ul si anume; desi am bifata casuta "Cu preluare automata a soldurilor perioadei precedente", in decl.300 nu se preia soldul ,care corespunde cu soldul ct.-lui 4423 din balanta.
Poate cineva sa-mi spuna ce nu fac bine? Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
pustaie.
Verificați fișa contului 4423.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Contul 4423 este la fel cu soldul final de la " decl.300" -"Rezultate contabile" - "Alte informatii".
Nu este egal soldul ct.-lui 4423 cu sold TVA de plata din , randul 41 din decl.300
Nu este egal soldul ct.-lui 4423 cu sold TVA de plata din , randul 41 din decl.300
-
Re: Produse pt.reclama
Buna seara,
Societatea a executat cateva produse finite (dulapuri, mese,cuiere etc.)
pt. a le expune clientilor .
Cheltuielile cu aceste produse se trec pe ct.623 sau exista alta posibilitate ,alt cont?
Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc anticipat.
pustaie
Societatea a executat cateva produse finite (dulapuri, mese,cuiere etc.)
pt. a le expune clientilor .
Cheltuielile cu aceste produse se trec pe ct.623 sau exista alta posibilitate ,alt cont?
Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc anticipat.
pustaie
Cheltuielile se inregistraza in conturile specifice, dupa natura lor, ch. materiale, servicii, etc .
Receptia bunurilor realizate se face in contul de produse 345=711,
apoi transferate la imobilizari sau obiecte de inventar.
Receptia bunurilor realizate se face in contul de produse 345=711,
apoi transferate la imobilizari sau obiecte de inventar.
Marian Apetre