impozit pe venit.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
negrul

impozit pe venit.

#1 Mesaj de negrul »

Ma puteti ajuta va rog. Cand vreau sa calculez impozitul pe venitul microintreprinderii pt trimestrul 2 imi calculeaza si pentru contul 7581 in care am inregistrat suma incasata de la o societate de asigurare pentru un autoutilitara reparata pe casco. Oare am gresit undeva si ce pot face.

pinteae

Re: impozit pe venit.

#2 Mesaj de pinteae »

In dreptul sumei aferente contului 7581, in coloana "Suma neimpozabila" inregistrezi suma incasata ca despagubire. In acest fel, suma respectiva, este exclusa din baza de impozitare.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nu ați greșit nimic. Pur și simplu este imposibil să știi dacă suma din acel cont este impozabilă sau nu. Poate fi impozabilă, dar poate fi și exclusă din baza de impozitare. Tocmai de aceea programul o pune în baza de impozitare, dar lasă loc pentru completarea coloanei neimpozabil așa cum a menționat Eugen anterior.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

negrul

#4 Mesaj de negrul »

Multumesc pentru raspunsuri

kalapism

#5 Mesaj de kalapism »

Am preluat o microintreprindere din luna mai.
In luna aprilie a avut venituri de 14202.
ce nota contabila ar trebui sa fac ca sa-mi preia la inchiderea trimestriului si impozitul aferent acestei sume.

In calcul imi apare doar 664 impozitul pentru mai si iunie. cum sa fac sa-mi preia si 426 ?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Modifici manual sumele preluate ca si venituri, sau adaugi un rand nou cu diferenta (mergi pe ultimul rand in care iti apare venit si apesi pe sageata in jos).

kalapism

#7 Mesaj de kalapism »

Nu reusesc.
Când dau pe sageata in jos ma lasa sa modific doar suma neimpozabila si sa inserez alt rand nu pot. Am incercat sa atasez document sa vedeti dar nu reusesc.

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

La micro, nu cred ca se impune adaugarea unui nou rand. In ecran iti aduce toate conturile de venituri impozabile. Pentru venitul neimpozabil, care totusi il regasesti in ecran, trebuie sa introduci suma care se exclude de la impozitare.

kalapism

#9 Mesaj de kalapism »

Si cum sa fac atunci ca sa-mi cuprinda si veniturile din luna aprilie care nu imi sunt incluse in program. Doar in declaratie sa modific suma de impozit? si atunci sa fac note contabile pentru 698 cu 4418?

pinteae

#10 Mesaj de pinteae »

In coloana aferenta sumei neimpozabile, completezi suma cu minus.

kalapism

#11 Mesaj de kalapism »

La asta nu m-am gandit. :)

Iti multumesc foarte mult!

Scrie răspuns