Cum configurez in saga un salariat care are trecut in cim 20 ore/saptamana?
Mersi.
Configurarea salariat
Re: Configurarea salariat
20 de ore pe saptamana este echivalentul unei norme de 1/2 din norma de baza. In acest caz 20 de ore pe saptamana inseamna 168,667/2, adica 84,333 de ore pe luna. In acest caz la rubrica ore pe zi, trebuie sa alegi 0 si completezi la rubrica ore pe luna cu 84.
Dar, ai uitat sa specifici modul de repartizare a fractiunii de norma. Este foarte important acest lucru.
Dar, ai uitat sa specifici modul de repartizare a fractiunii de norma. Este foarte important acest lucru.
Modul de repartizare este inegal, adica nu are un program fix de la ora x la ora y in fiecare zi. Luni poate sa vina 8 ore, marti sa nu vina, miercuri 4 ore, joi 8, etc... De ce este important? Mai trebuie configurat undeva?
Mersi
Mersi
In cazul acesta, programul chiar ca este "inegal". Daca nu stabilesti un grafic de repartizare saptamanala a programului, cum vei demonsta ca salariatul este cu fractiune de norma si nu cu norma intreaga? Vezi sa nu te arzi la un control, sau la un eventual proces. In conditiile in care ai stabilit un program saptamanal de 20 de ore, cu repartizare haotica, spune-mi cum ii acorzi zilele/orele de concediu de odihna? El are dreptul un numar de ore de concediu de odihna platit, echivalent a 1/2 dintr-o norma intreaga.
Le dau 21 de zile de co/an. Eu am intrebat la itm si au spus ca e ok sa apara pontati cum am spus eu mai sus, dar sa specific in cim la repartizare program inegal. Normal ca nu au voie sa depaseasca 20 ore/saptamana.
Ok! Daca te-ai consultat cu cei de la itm si respecti prevederile art 116 si 117 din Codul muncii, atunci este totul in regula. Asa cum am spus-o anterior, poti sa alegi optiunea ore pe luna. Intocmeste un grafic de repartizarea a orelor pe zile ca altfel va fi foarte greu sa-i acorzi si sa-i platesti indemnizatia de CO, iar cea de CM va fi horor.
Totuși ce meserie are acest angajat de lucrează diferit în fiecare zi?!
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Sunt ospatari si lucratori bucatarie.