Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii corecti pentru realizarea bonurilor de consum deoarece valorile consumurilor se dubleaza .
Avem urmatoarea situatie:
1. intrari materii prime 301 la 401
2. 4428 la 401
3.Lansare productie prin comenzi :
- Diverse > Comenzi > Adaug - date privind comanda - fara data de inchidere ;
- Adaug (panoul median) - servicii/produse comandate comandate ;
- Adaug (panoul de jos) consumuri aferente serviciului / produsului comandat ;
Pasul logic urmator ar fi :
- genereaza bon de productie ; click pe buton si se deschide panoul cu productia !
- validez productia ( cu bon de predare ???) ;
Acum vreau sa generez bonul de consum !!!!!!?????
- Operatii > Bon de consum - cu datele din comanda existenta (se completeaza automat)> validez > ok
Pana aici totul este bine .
Partea grea vine acum :
- Inchid luna
- 345 este ok
- 601 se dubleaza ;
Note contabile efectuate :
- 301-401
-4428TP-401 ( nu am achitat furnizorul)
- 601-301 Bon de consum (= valoarea bonului de consum generat din panoul Operatii > Bon de consum)
- 601-301 Bon de consum(=valoarea calculata de saga la inchidere de luna ??? - de unde daca eu am generat un singur bon ?? )
- 345-711 Bon de predare-primire (productie realizata)- este ok .
- 711 este ok .
Daca suntam panoul productie si sarim din Diverse>Comenzi in Operatii>Bon de consum , nu putem vizualiza productia ( logic , ea nu exista ) .
Daca folosescu panoul de productie si generez bonul de predare cu consumuri , apare aceeasi problema cu dublarea consumurilor la generarea bonului de consum (introdus manual - cand se lucreaza fara comenzi ) .
Gresesc undeva ? Sigur gresesc ....
Programul nu face corect descarcarea de gestiune a materiilor prime (oricare ar fi acestea din oricare gestiune folosita daca se folosesc pasii mei de mai sus - comenzi - productie - bon de predare - bon de consum).
Rog pe cineva sa ma lumineze si pe mine cum este corect .
Va multumesc .
dublare consumuri materii prime in productie
-
Re: dublare consumuri materii prime in productie
Este normal ca se dubleaza, deoarece la productie deja se realizeaza consumul (adica la realizarea produsului finit deja se scade materiile prime). Nu mai faci separat bon de consum.
-
Am citit si in manualul de utilizare asta . Problema este ca trebuie sa am listat si bonul de consum .
Bonul de consum apare doar ca nota contabila , pe mine ma intereseaza sa il si listez , eventual si borderoul cu bonurile (situatie bonuri de consum).
Pot face si acest lucru? Probabil in excel !
Este suficient doar bonul de predare cu consumuri listat ? Stiam ca nu are regim special ....!
Bonul de consum apare doar ca nota contabila , pe mine ma intereseaza sa il si listez , eventual si borderoul cu bonurile (situatie bonuri de consum).
Pot face si acest lucru? Probabil in excel !
Este suficient doar bonul de predare cu consumuri listat ? Stiam ca nu are regim special ....!
Din meniul productie poti tiparii toate documentele necesare (verifica mai atent ca ai mai multe butoane de tiparire).