Buna .
Este o asociatia de sporturi aviatice care exista din 2013, nu prea a avut activitate si acuma eu trebuie sa preiau contabilitatea.
Nu stiu cum as putea tine contabilitatea, am studii economice superioare dar nu sunt expert contabil.
Oare pot tine?Trebuie sa fiu angajata la asociatie? Oare cu timp partial de 2 ore se poate?
Si contabilitatea unei asociatii se tine in partida simpla sau dubla?Se poate tine in Saga?
Daca este cineva care tine contabilitatea la o asociatie si ma poate ajuta.
Multumesc!
contabilitate asociatie
Re: contabilitate asociatie
Cu contract de muncă. Cu timp parțial e ok, dar contract de muncă.
Nu în partidă simplă. În partidă dublă.
Planul de conturi și regulile contabile pentru ONG sunt stabilite prin OMFP 1969/2007. Acesta poate fi văzut aici
Nu în partidă simplă. În partidă dublă.
Planul de conturi și regulile contabile pentru ONG sunt stabilite prin OMFP 1969/2007. Acesta poate fi văzut aici
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos!
Si daca am Saga C pentru o societate comerciala.
Pot tine contabilitatea si la asociatie?
Trebuie platit in plus?
Si daca am Saga C pentru o societate comerciala.
Pot tine contabilitatea si la asociatie?
Trebuie platit in plus?
Se poate ține. Se crează asociația și se bifează în configurare că e persoană fără scop patrimonial.
Multumesc frumos!
Asa mult ma bucur ca sunt oameni dispusi pe forum sa ajute!
Si va doresc un sf.de saptamana placuta!
Asa mult ma bucur ca sunt oameni dispusi pe forum sa ajute!

Si va doresc un sf.de saptamana placuta!
Referitor la tva.
Asociatia este nou infiintata, are si activitate economica tva-ul nu se deduce pana nu sunt platitor de tva(adica pana nu depasim plafonul de 220.000 ron)nu fac inregistrari pe 4426.4427 ci totalul facturii inregistrez pe venituri si cheltuieli.In momentul in care depasesc plafonul, si devin platitoare de tva dupa fac inregistrari pe 4426.4427.Asa este?
Eu tin contabilitatea la un srl, si la asociatie sunt absolut in ceata, inca nu am facut inregistrari pt asociate si vreau sa vad lucrurile mai in clar.
Daca ma poate ajuta cineva cu cateva detalii suplimentare.Multumesc!
Asociatia este nou infiintata, are si activitate economica tva-ul nu se deduce pana nu sunt platitor de tva(adica pana nu depasim plafonul de 220.000 ron)nu fac inregistrari pe 4426.4427 ci totalul facturii inregistrez pe venituri si cheltuieli.In momentul in care depasesc plafonul, si devin platitoare de tva dupa fac inregistrari pe 4426.4427.Asa este?
Eu tin contabilitatea la un srl, si la asociatie sunt absolut in ceata, inca nu am facut inregistrari pt asociate si vreau sa vad lucrurile mai in clar.
Daca ma poate ajuta cineva cu cateva detalii suplimentare.Multumesc!
Așa este.