Discount

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ghiuraa

Discount

#1 Mesaj de ghiuraa »

Am achizitionat un telefon , iar pe factura la pozitia nr.2 am discount telefon 50%, este corect daca scad din pretul de achizitie , sau trebuie sa evidentiez separat discountul ? Daca da, inregistrarile acestea sunt corecte?

%=401
303
4426

401=767

paturcai

Re: Discount

#2 Mesaj de paturcai »

Potrivit Ord, 1802/2014, Sectiunea 1.2, Definitii citim la punctul 6:
 6. cost de achiziție înseamnă prețul datorat  şi eventualele cheltuieli conexe minus eventualele reduceri ale costului de achiziție.
    În acest sens, costul de achiziție al bunurilor cuprinde prețul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepția acelora pe care persoana juridică  le poate recupera de la autoritățile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare  şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziției bunurilor respective.
    În costul de achiziție se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obținerea de autorizații şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.
    Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziție şi atunci când funcția de aprovizionare este externalizată.

Discountul pe care-l aveti pe factura va fi inclus in pretul de achizitie
Daca telefonul a costat 100 lei iar discountul este 50 lei, atunci pretul de inregistrare in contabilitate va fi de 50 lei (100-50)

MOnografia prezentata este in regula dar fara inregistrarea 401 = 767

Bun venit pe forum!
;)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ghiuraa

Re: Discount

#3 Mesaj de ghiuraa »

Multumesc mult

Scrie răspuns