Factura inregistrata eronat alta firma cumparator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
alexandrub

Factura inregistrata eronat alta firma cumparator

#1 Mesaj de alexandrub »

Buna ziua, intampin o problema cel putin ciudata. Am descoperit o factura de marfa primita in gestiune in luna iunie, care a si fost vanduta, problema este ca la cumparator apare alta firma, nu a noastra. Marfa este clar comandata de noi, cat timp a fost si vanduta in aceeasi zi si nu a ramas pe stoc, noi lucrand pe baza de comanda in reparatii auto. I-am comunicat furnizorului ca nu picam pe aceeasi valoare de plata la punctaj, si solutia lui a fost sa imi aduca o alta factura cu data de ieri pe marfa din iunie si eu sa-i dau factura aceea ca sa o anuleze. Am refuzat si nu cred ca am gresit, dar nu stiu ce sa fac in continuare. Nu e in regula la deducerea tva-ului a unei facturi care, cel putin dupa numele cumparatorului, nu-ti apartine, chiar daca noi stim ca ne apartine. Ce e de facut? Administratorul care se ocupa de gestiune nu poate nici anula marfa, in cazul unui storno de factura, marfa fiind vanduta. Va rog, daca aveti vreo idee...

alexandrub

Re: Factura inregistrata eronat alta firma cumparator

#2 Mesaj de alexandrub »

Nu am specificat faptul ca gestiunea tinuta de administrator este inregistrata si prelucrata prin programul Attosoft, deci nu prin Saga, unde eu inregistrez facturile doar pe conturi, sumele intregi, nedistribuite pe categorii de marfuri, in scopuri de contabilitate, si nu de gestiune. Asta pentru ca administratorul face lucrul asta dintotdeauna si are cunostinte temeinice in domeniul auto si evident nu doreste sa dea gestiunea pe mana cuiva care nu are nici o baza in domeniul asta. In concluzie, intrarile de marfa si iesirile se opereaza la dansul pe categoriile distincte. Va spun asta ca sa intelegeti de ce nu pot cere factura de storno de la firma emitenta si alta de plus pe marfa respectiva. Nu ma ajuta cu nimic in reglarea gestiunii din Attosoft. Sau nu vad eu cum m-ar putea ajuta solutia asta, DACA ar fi asta o solutie...

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

Procedeaza in felul urmator:
- furnizorul iti emite un aviz cu data livrarii;
- furnizorul emite factura cu data de astazi, pe numele tau, pe care mentioneaza numarul avizului;
- furnizorul emite factura de storno la factura initiala, pe numele celeilalte firme.

alexandrub

#4 Mesaj de alexandrub »

Multumesc mult pentru indicatii, am scris intre timp un mesaj prin care explicam ce am facut intre timp, dar vad ca nu apare. M-am gandit si eu la varianta cu avizul, am intrat pe alt forum de discutii, am remarcat ca in urma avizului factura trebuie sa vina in maxim 15 zile. Asa ca am renuntat. In schimb am cerut de la furnizor factura de minus pe numele celeilalte firme, factura de plus pe numele nostru. Si am hotarat sa nu mai umblam in gestiunea de marfuri. Programul Attosoft este destul de fitos ca sa permita sa se faca asa ceva. Multumesc inca o data!

pinteae

#5 Mesaj de pinteae »

Asa este, doar ca tu nu ai primit in data de 15 a lunii urmatoare, drept pentru care trebuie sa emiti autofactura. O emiti si faci regularizare pe decontul de TVA.

alexandrub

#6 Mesaj de alexandrub »

Pai mai are sens acum autofacturarea? Furnizorul mi-a adus factura de minus pentru factura din mai, pe numele acelei firme, si factura de plus cu marfa respectiva, pe numele nostru, cum era corect. Tva se regleaza, ce-i drept ramanand dedus in iunie, dar am facut si note explicative prin care mentionez eroarea de selectare client la emitearea facturii de catre furnizor, fiind clar ca asta este singura explicatie.

pinteae

#7 Mesaj de pinteae »

Si cu marfa din gestiune, cum ramane? Mai soliciti avizul?

Scrie răspuns