factura
-
factura
Buna ziua,am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati si pe mine,factura de romtelecom de luna trecuta am introduso gresit,am pus doar total factura in loc sa adaug si rata care o avem de platit la un leptop,cum ar trebui sa procedez,deoarece decontul de tva l-am depus si nu mai pot modifica factura...............multumesc
- fagarasa176
Re: factura
Mai introduci inca o data aceeasi factura cu suma aferenta ratei.
In D394 se raporteaza suma cumulata pe furnizor/client deci nu este problema
La data facturii treci 01.08.2014 si la data document treci data de pe factura
Depui rectificativa la D394 la luna aferenta facturii, tva'ul, daca factura be achitata o sa'l gasesti pe regularizari in august
In D394 se raporteaza suma cumulata pe furnizor/client deci nu este problema
La data facturii treci 01.08.2014 si la data document treci data de pe factura
Depui rectificativa la D394 la luna aferenta facturii, tva'ul, daca factura be achitata o sa'l gasesti pe regularizari in august
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru RogojanM152
Eu am vazut un caz similar, dar parca pentru laptop deja s-a emis o factura care trebuia sa-l inregistrezi pe 404.
Iar acea rata nu trebuie sa-l iei in calcul (nici nu intra in baza impozabila pentru TVA), apare pe factura informativ, de aceea trebuie sa te inregistrezi doar cu cu valoare facturii.
Eu am vazut un caz similar, dar parca pentru laptop deja s-a emis o factura care trebuia sa-l inregistrezi pe 404.
Iar acea rata nu trebuie sa-l iei in calcul (nici nu intra in baza impozabila pentru TVA), apare pe factura informativ, de aceea trebuie sa te inregistrezi doar cu cu valoare facturii.
-
poi....cred k asa este,eu sunt incepatoare,dar laptopul a fost facturat cu toata valoarea in luna iunie,inregistrarea fiind
%=404
214
4426 ,
iar in iulie,factura a venit cu total: factura curenta,iar mai jos,val echipamente.
Atunci eu inregistrez factura normal:
%=401
626
4426,fara sa iau in considerare rata......
iar la plata facturii,sting factura curenta dupa care si rata 404=5311,zic bine?
%=404
214
4426 ,
iar in iulie,factura a venit cu total: factura curenta,iar mai jos,val echipamente.
Atunci eu inregistrez factura normal:
%=401
626
4426,fara sa iau in considerare rata......
iar la plata facturii,sting factura curenta dupa care si rata 404=5311,zic bine?
Exact.
-
m-am lamurit,va multumesc tuturor pt ajutor.
Va rog sa ma ajutati ca nu inteleg ce nu fac bine.
Am introdus o factura cu data de 01.09.2015 si data document 01.07.2015(data facturii este 01.07.2015, acum am primit-o de la administrator si trebuie operata in contabilitate).
In luna 07.2015 nu am avut facturi nici emise nici de la furnizori, ca atare nu am intocmit si depus Decl.394.
Societatea este platitoare de TVA lunar.
Acum in luna 09 in Decontul de TVA apare la Regularizari, dar nu imi actualizeaza baza de date pt.luna 07 la Declaratia 394.
Ce trebuie sa fac ca sa depun si Decl.394 dar pe luna 07?
Multumesc.
Am introdus o factura cu data de 01.09.2015 si data document 01.07.2015(data facturii este 01.07.2015, acum am primit-o de la administrator si trebuie operata in contabilitate).
In luna 07.2015 nu am avut facturi nici emise nici de la furnizori, ca atare nu am intocmit si depus Decl.394.
Societatea este platitoare de TVA lunar.
Acum in luna 09 in Decontul de TVA apare la Regularizari, dar nu imi actualizeaza baza de date pt.luna 07 la Declaratia 394.
Ce trebuie sa fac ca sa depun si Decl.394 dar pe luna 07?
Multumesc.
Am gasit unde greseam.
Eu modificam luna numai in partea de sus si dam "Actualizare".Dar trebuia sa modific luna si la "Actualizare".
Eu modificam luna numai in partea de sus si dam "Actualizare".Dar trebuia sa modific luna si la "Actualizare".