comert+servicii
comert+servicii
Buna.
Firma are activitatea principala de prestari servicii.
Seful hotaraste sa faca comert, adica cumpara cafea si le vinde la restaurante.
Eu ce pasi trebuie sa fac?
Trebuie sa declar la registrul comertului? La finante trebuie sa depun declaratie cu adaosul comercial practicat? Si trebuie sa inregistrez pe contul 378?
Multumesc!
Firma are activitatea principala de prestari servicii.
Seful hotaraste sa faca comert, adica cumpara cafea si le vinde la restaurante.
Eu ce pasi trebuie sa fac?
Trebuie sa declar la registrul comertului? La finante trebuie sa depun declaratie cu adaosul comercial practicat? Si trebuie sa inregistrez pe contul 378?
Multumesc!
Re: comert+servicii
1. Să vă asigurați că aveți activitatea cuprinsă în statut.
2. Să o autorizați la registrul comerțului
3. Să conduceți evidență specifică. Nu este nevoie de 378. Evidența cantitativ-valorică în preț de achiziție. Nu e nevoie de declararea adaosului comercial.
2. Să o autorizați la registrul comerțului
3. Să conduceți evidență specifică. Nu este nevoie de 378. Evidența cantitativ-valorică în preț de achiziție. Nu e nevoie de declararea adaosului comercial.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Daca facturez mai departe, trebuie sa facturez cu 9%, nu?
Si la ce trebuie sa mai fiu atenta in Saga.Sa fac separat gestiune oare?Trebuie bifat ceva undeva ca facturez cu 9%
Ceva declaratii trebuie depuse in plus?
Am nevoie de lamuriri, ca sa nu fac vreo prostie.
Multumesc!
Si la ce trebuie sa mai fiu atenta in Saga.Sa fac separat gestiune oare?Trebuie bifat ceva undeva ca facturez cu 9%
Ceva declaratii trebuie depuse in plus?
Am nevoie de lamuriri, ca sa nu fac vreo prostie.
Multumesc!
1. Da. Se facturează cu 9%. Dacă e evidență cantitativ-valorică se setează cota de TVA la nivel de articol în Fișiere-Articole
2. Nu e nevoie de gestiune distinctă, dar este recomandat.
3. Nu există declarații în plus, față de cele pe care le depuneți acum.
2. Nu e nevoie de gestiune distinctă, dar este recomandat.
3. Nu există declarații în plus, față de cele pe care le depuneți acum.
Multumesc frumos tomac pentru ajutor.
Cafeau se trateaza ca orice alt aliment? Nu este ca alcoolul de exemplu.
- fagarasa176
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
O alta problema.
Am fost la ORC ca sa activez codul caen.Eu m-am gandit la 4637-comert cu ridicata cafea, pentru ca eu cumpar cafea de la cineva si dau mai departe la un restaurant.Inregistrez pe marfuri. Dar atunci trebuie sa imi deschid punct de lucru pentru depozit unde tin cafeaua.Ca noi suntem o fiirma de prestari servicii si avem un punct de lucru(depozit), dar acolo am substante periculoase.Acolo nu am cum sa deschid.
Doamna de la ghiseu mi-a sugerat codul caen 4617 intermediere .Dar eu trebuie sa facturez mai departe la restaurant cafeaua.
Cum functioneaza cel de intermediere?
Am fost la ORC ca sa activez codul caen.Eu m-am gandit la 4637-comert cu ridicata cafea, pentru ca eu cumpar cafea de la cineva si dau mai departe la un restaurant.Inregistrez pe marfuri. Dar atunci trebuie sa imi deschid punct de lucru pentru depozit unde tin cafeaua.Ca noi suntem o fiirma de prestari servicii si avem un punct de lucru(depozit), dar acolo am substante periculoase.Acolo nu am cum sa deschid.
Doamna de la ghiseu mi-a sugerat codul caen 4617 intermediere .Dar eu trebuie sa facturez mai departe la restaurant cafeaua.
Cum functioneaza cel de intermediere?
Intermediere - marfa nu trece pe la dvs. Cafeaua e livrată direct de la furnizorul dvs către clienții dvs.
Nu cred că merge codul de intermediere. Dvs aveți nevoie de codul CAEN pentru comerț mai ales dacă și stocați acea cafea înainte de a o revinde.
Nu cred că merge codul de intermediere. Dvs aveți nevoie de codul CAEN pentru comerț mai ales dacă și stocați acea cafea înainte de a o revinde.
Ok.Asa ma gandeam si eu dar vroiam sa ma asigur, ca cei de la ORC te zapacesc si mai mult.
Multumesc!
Multumesc!