contul 1174
contul 1174
la preluarea contabilitatii unei firme am gasit facturi neintroduse in contabilitate,dar platite.le-am introdus,am facut descarcarea de gestiune prin 1174,dar fiind un fast food si stocul de marfa 0 la sfarsitul lunii,am ramas cu sold debitor negativ la 371 in balanta.cum reglez acest cont?
Re: contul 1174
Verificați fișa contului 371. Problema provine de la faptul că ați operat descărcarea de gestiune manual. Eu v-aș recomanda să operați intrarea direct pe 1174. Să nu le mai treceți prin 371.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc Tomac,dar cum fac descarcarea de gestiune?am inlocuit contul 371 cu 1174,dar tot manual pentru ca la vremea respectiva au fost introduse doar chitantele,desi erau si facturile,ele fiind in dosar.
De ce ați face descărcarea de gestiune? Contabilizarea pe 1174 e ca și cum ați fi contabilizat cheltuiala în exercițiile fiscale anterioare celui curent.
Să clarificăm puțin lucrurile:
- dacă facturile sunt din ani anteriori și ele trebuiau introduse pe marfă, marfă ce s-a vândut și ajungea pe cheltuieli, atunci, acum, le operați prin 1174 și refaceți D101 a anilor pentru care ați operat acele facturi - dacă este cazul să depuneți acea declarație (dacă în anii respectivi ați datorat impozit pe profit)
- dacă facturile sunt din anul curent atunci le operați prin 371 sau dacă marfa a fost deja vândută, le puteți opera direct prin 607.
Să clarificăm puțin lucrurile:
- dacă facturile sunt din ani anteriori și ele trebuiau introduse pe marfă, marfă ce s-a vândut și ajungea pe cheltuieli, atunci, acum, le operați prin 1174 și refaceți D101 a anilor pentru care ați operat acele facturi - dacă este cazul să depuneți acea declarație (dacă în anii respectivi ați datorat impozit pe profit)
- dacă facturile sunt din anul curent atunci le operați prin 371 sau dacă marfa a fost deja vândută, le puteți opera direct prin 607.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.