Buna ziua,
revin din nou cu o intrebare pe forum deoarece nu am mai avut pana acum achizitii intracomunitare si am ajuns intr-un impas, iar din aceasta cauza va cer ajutorul pentru a invata cum este corect a efectua inregistrarea in Saga.
Am doua situatii : ambele cu achizitie de marfa din Italia si ambele firme , atat cea din Italia cat si cea din Romania, sunt platitoare de TVA si inregistrate in ROI :
1. Data factura 05.12.2015 si data receptie 10.12.2015
2. Data factura 23.12.2015 si data receptie 04.01.2016
Intrebarile mele sunt:
- cum inregistrez cele doua facturi si cu ce data fac receptia lor ?
- D 390 pe decembrie le cuprinde pe ambele ?
- cea de a doua factura se inregistreaza direct pe 371 sau pe 327 sau 357 ? Deoarece faptic marfa nu exista in gestiunea firmei. Practic aici m-am impotmolit deoarece daca merg - intrari valuta - marfuri - nu mai pot modifica contul 371. Cum se procedeaza ?
Multumesc.
Achizitie intracomunitara
Re: Achizitie intracomunitara
1. Cu data lor. NIR la data intrării efective în gestiune.
2. În decembrie se declară în D390.
Se înregistrează în decembrie prin 327.
2. În decembrie se declară în D390.
Se înregistrează în decembrie prin 327.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
multumesc mult pentru raspuns, dar mai am o intrebare.
Daca nu cer prea mult imi puteti spune pasii pe care trebuie sa ii fac ? Am inteles d.p.d.v.contabil tot procesul, dar nu stiu cum se efectueaza in saga.
Inregistrarea facturii cat si NIR-ul se fac prin intrari valuta ?
Sau inregistrarea facturii o fac in note contabile si ulterior NIR-ul prin intrari valuta?
Daca fac receptia in ianuarie (pt.a doua achizitie ) la data factura ce data se trece?
Multumesc
multumesc mult pentru raspuns, dar mai am o intrebare.
Daca nu cer prea mult imi puteti spune pasii pe care trebuie sa ii fac ? Am inteles d.p.d.v.contabil tot procesul, dar nu stiu cum se efectueaza in saga.
Inregistrarea facturii cat si NIR-ul se fac prin intrari valuta ?
Sau inregistrarea facturii o fac in note contabile si ulterior NIR-ul prin intrari valuta?
Daca fac receptia in ianuarie (pt.a doua achizitie ) la data factura ce data se trece?
Multumesc
Operați intrarea în decembrie pe intrări valută, iar în partea de detalii puneți o linie, pe nedefinit și cont 327.
În ianuarie la data recepției aveți posibilitatea fie de a opera intrarea încă odată, dar de această dată punând contul de marfă și după ce terminați cu marfa, ultima linie o operați pe nedefinit ca o stornare a liniei operate în decembrie pe 327. La dată puneți data recepției și la dată document data facturii/
Fie operați o stornare a facturii operate în decembrie și încă apoi factura încă odată, punând la dată data recepției și la data document data facturii.
În ianuarie la data recepției aveți posibilitatea fie de a opera intrarea încă odată, dar de această dată punând contul de marfă și după ce terminați cu marfa, ultima linie o operați pe nedefinit ca o stornare a liniei operate în decembrie pe 327. La dată puneți data recepției și la dată document data facturii/
Fie operați o stornare a facturii operate în decembrie și încă apoi factura încă odată, punând la dată data recepției și la data document data facturii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos.
O sa incerc asa cum mi-ati spus.
O sa incerc asa cum mi-ati spus.