Buna ziua
Va rog sa-mi dati un sfat cum se procedeaza pentru facturarea serviciilor IT prestate de o microintreprindere din Romania catre o persoana juridica din SUA? Contractul de prestari servicii se incheie pe internet, serviciile se presteaza prin internet, plata se face direct in cont bancar.
Beneficiarul serviciilor nu este interesat de factura.
Cum se procedeaza de fapt in acest caz? firma din Romania este microintreprindere, neplatitoare de TVA.
Multumesc anticipat
facturarea serviciilor IT
Re: facturarea serviciilor IT
Emiteți factură. Este obligația dumnevoastră. Nu contează că pe el îl interesează sau nu factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Si eu am un caz asemanator:
Cum se procedeaza pentru facturarea serviciilor din publicitate, la o firma nou infiintata care este microintreprindere, neplatitoare de TVA, adica firma din Romania are un site si promoveaza reclame din turism ale unor persoane fizice si juridice din Grecia, si acestia platesc firmei prin banca.
Contractul de prestari servicii publicitate se incheie pe internet daca serviciile se presteaza prin internet?
Se va factura cu TVA sau fara TVA?
Este obligata firma sa se inregistreze in ROI?
Multumesc!
Cum se procedeaza pentru facturarea serviciilor din publicitate, la o firma nou infiintata care este microintreprindere, neplatitoare de TVA, adica firma din Romania are un site si promoveaza reclame din turism ale unor persoane fizice si juridice din Grecia, si acestia platesc firmei prin banca.
Contractul de prestari servicii publicitate se incheie pe internet daca serviciile se presteaza prin internet?
Se va factura cu TVA sau fara TVA?
Este obligata firma sa se inregistreze in ROI?
Multumesc!
Facturile ce contin perstari servicii internet se declara in declaratia informativa privind impozitul pe nerezidenti? Este vorba de folosire burse transport, facturi primite din UE.
Multumesc!
Multumesc!
Pentru ioni459
Firma presteaza servicii intracomunitare.
Ca atare, trebuie sa se inregistreze in ROI.
Facturile se intocmesc fara TVA, daca clientul este inregistra in VIES, iar daca clientul nu este inregistrat (nu are cod VIES), se va factura cu cota de TVA din Grecia.
Serviciul presat de catre tine se incadreaza in categoria serviciilor prestate pe cale electronica.
Firma presteaza servicii intracomunitare.
Ca atare, trebuie sa se inregistreze in ROI.
Facturile se intocmesc fara TVA, daca clientul este inregistra in VIES, iar daca clientul nu este inregistrat (nu are cod VIES), se va factura cu cota de TVA din Grecia.
Serviciul presat de catre tine se incadreaza in categoria serviciilor prestate pe cale electronica.
Eugen Pintea
@pinteae, multumesc pt informatii. Dar mai am alte intrebari pt ca nu am mai avut pana acum firme...de profilul acesta.
Am gasit in codul fiscal ca Serviciile de publicitate si marketing fac parte din serviciile intangibile, nu la servicii pe cale electronica
1.Daca firma se va inscrie in ROI, trebuie sa se inregistreze la platitor de TVA cu regim special in Romania?
2.Daca clientii vor fi numai persoane fizice din GR si se va factura cu TVA, cum se va mai recupera acest TVA??
Am gasit in codul fiscal ca Serviciile de publicitate si marketing fac parte din serviciile intangibile, nu la servicii pe cale electronica
1.Daca firma se va inscrie in ROI, trebuie sa se inregistreze la platitor de TVA cu regim special in Romania?
2.Daca clientii vor fi numai persoane fizice din GR si se va factura cu TVA, cum se va mai recupera acest TVA??
Citeste te rog REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 282/2011 din 15 martie 2011 de stabilire a măsurilor de punere în aplicare a Directivei 2006/112/CEprivind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată (reformare).
In Anexa nr. 1 la Regulament, sunt descrise serviciile care se trateaza ca servicii pe cale electronica.
La pct. 3) lit. h) o sa gasesti serviciul de furnizare spatiu publicitar. Cred ca acolo va incadrati.
Pe scurt, operatiunea se va derula in felul urmator: Vei factura cu TVA de Grecia; vei incasa integral, inclusiv TVA; firma va vira acel TVA intr-un cont special, deschis la Trezorerie, din care sumele vor ajunge la bugetul statului Grec; vei depune un decont special, prin care vei declara taxa incasata din Grecia.
In Anexa nr. 1 la Regulament, sunt descrise serviciile care se trateaza ca servicii pe cale electronica.
La pct. 3) lit. h) o sa gasesti serviciul de furnizare spatiu publicitar. Cred ca acolo va incadrati.
Pe scurt, operatiunea se va derula in felul urmator: Vei factura cu TVA de Grecia; vei incasa integral, inclusiv TVA; firma va vira acel TVA intr-un cont special, deschis la Trezorerie, din care sumele vor ajunge la bugetul statului Grec; vei depune un decont special, prin care vei declara taxa incasata din Grecia.
Eugen Pintea
Revin la aceasta speta cu raspunsul celor de administratia financiara:
Firma din Ro factureaza FARA TVA indiferent daca sunt sau nu persoane impozabile in statul lor din UE si sa scrie pe factura mentiunea -neimpozabil in Romania.
Ce parere aveti??
Firma din Ro factureaza FARA TVA indiferent daca sunt sau nu persoane impozabile in statul lor din UE si sa scrie pe factura mentiunea -neimpozabil in Romania.
Ce parere aveti??