Vanzare ob inventar dat in folosinta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

Vanzare ob inventar dat in folosinta

#1 Mesaj de carstoiur »

Buna seara,
se pare ca am reusit sa fac o duda pe care nu stiu acum sa o rezolv.
In 2014 am achizitionat un obiect de inventar si a fost dat in folosinta. In decembrie 2015 l-am vandut. Am cautat pe forum si am gasit cum ar trebui sa fac incarcarea/descarcarea de gestiune: operatiuni speciale - incarcare de gestiune. Am transferat apoi ob de inventar in marfa si l-am vandut (descarcare de gestiune).
Toate bune si frumoase mai putin la inchiderea de luna unde: daca verific nota contabila la inchidere venituri si cheltuieli imi apare suma cu minus pe 603; la fel si pe fisa de cont. Surpriza este la balanta unde nu imi apare la rulaj si de asemenea nici in calculul impozitului pe profit.
Cam ce ar trebui sa fac?

Multumesc

paturcai

Re: Vanzare ob inventar dat in folosinta

#2 Mesaj de paturcai »

Ar fi trebuit intai casat si apoi (pe nedefinit) vandut.
Este normal ca atunci cand acumparam un obiect de inventar el sa fie dat in consum imediat (603) pentru ca acel cont (303) reprezinta practic valoarea obiectelor de inventar EXISTENTE IN DEPOZIT. In situatie in care cumparam un obiect de inventar nu-l stocam pentru ca nu asta este rostul sa ne inchdem banii ci sa-l dam in consum.
Repet contul 303 reprezinta (ca orice cont de stocuri) valoarea bunurilor aflate in stoc.
Casati iar la explicatie treceti vanzare cu factura....din data....
Factura de vanzare va avea in prima coloana NEDEFINIT si asta cam ar fi tot.
461 = 7588
461 = 4427
999 = 8035 (descarcam si acest cont care a fost oricum "incarcat" in momentul in care am cumparat obiectul de inventar); 999 este de fapt o "licenta" o cifra care nu exista pentru ca nu putem sa lasam necompletat contul si atunci s-a mers (conventional) pe "inventarea" acestui cont (specific de altfel numai pentru SAGA).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

carstoiur

Re: Vanzare ob inventar dat in folosinta

#3 Mesaj de carstoiur »

Multumesc,
am facut modificarile si acum e totul ok.

Scrie răspuns