Productie -vanzare produse

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fagarasa176

Re: Productie -vanzare produse

#16 Mesaj de fagarasa176 »

Nu asta a fost intentia mea sa va "bag in ceata" :wink:
Am vrut doar sa va simplific munca, dar, dupa cum doriti.
Dupa umila mea parereaveti nevoie de urmatoarele gestiuni:
1. Materii Prime - cantitativ valorica
2. Produse finite- cantitativ valorica
3. marfa bar - global valorica
4. produse finite bar - cantitativ valorica (asta daca vindeti cafea, espresso, coctails..etc unde trebuiesc retetare)
La gestiunile cantitativ-valorice nu se creeaza analitice la conturile de gestiune
Trebuiesc adaugate produsele finite, respectiv pizza, cafea, espresso , etc....cu retetarele la fiecare in parte
Sfatul meu este ca la tipul produs finit sa bifati nestocat pentru a genera productia automat in momentul vanzarii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

puim949

#17 Mesaj de puim949 »

Va multumesc, retetarele unde le introduc in program? pt bar, ar trebui sa creez analitic 371.bar 378.bar 607.bar?

la fel si pt pizzerie 301. pizzerie si 301.bar ?

fagarasa176

#18 Mesaj de fagarasa176 »

Am zis ca
fagarasa176 scrie:La gestiunile cantitativ-valorice nu se creeaza analitice la conturile de gestiune
Doar la gestiunea global valorica creeati analitice, adica pentru gestiunea marfa bar unde o sa vindeti sucuri, bauturi etc,
Analiticele nu le creeati cu denumire dupa punct, le creeati 371.01, 371.02, etc
Pentru retete in meniul articole va pozitionati pe articolul respectiv iar in stanga sus aventi un buton numit "Reteta"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

puim949

#19 Mesaj de puim949 »

si pentru fiecare marfa, creez analitic, adica pt fiecare sortiment de apa, suc, bere, bautura alcoolica?

daca tin contabilitate cantitativ valorica, cei de pizzerie trebuie sa intocmeasca fisa de magazie (asa mi-a zis cineva)?

puim949

#20 Mesaj de puim949 »

mentionez ca firma este microintreprindere neplatitoare de tva,

balazse

#21 Mesaj de balazse »

Daca ai evidenta cantitativ-valorica (adica pe fiecare produs in parte), de ce sa faci "cont analitic"? Care ar fi logica?
Poti crea grupe pentru "articole" si sa asociezi la fiecare articol o anumita grupa si atunci poti genera situatii pe grupe.
Daca lucrezi atat pentru pizerie, cat si pentru bar cantitativ-valoric atunci pentru fiecare creezi cate o gestiune.

puim949

#22 Mesaj de puim949 »

Am creat analitic doar pt bar ( ma refer la sucuri si bauturi alcoolice) unde tin evidenta global valorica. Pt pizza, cafea si salate tin evidenta cantitativ valorica, astfel incat nu mai e necesar sa creez analitice, deoarece creez la articole, fiecare produs in parte.

La restaurant ce fel de acte trebuiesc intocmite lunar sau zilnic?

babesf

#23 Mesaj de babesf »

Buna ziua! As vrea sa stiu si eu cum separati pe raportul Z vanzarile? Ma refer cele care sunt produse finite si cele din gestiunea globala, marfurile? Raportul z nu are specificatie, decat total.

martona307

#24 Mesaj de martona307 »

Trebuie create 2 departemente pe casa de marcat. Separat pentru productie si separat pentru comert. Luati legatura cu firma de la care aveti casa de marcat.

Scrie răspuns