Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu dcl 112 care cuprinde si alte categorii cu venituri asimilate salariilor.La validare imi apar o serie de erori,cu toate ca am bilat conditiile afisate in Detalii (pensionar,fara cci,somaj, ) fiind retinut in statul de plata numai impozitul pe salar si contributia la fond de sanatate.
Cu multumiri.
Ajutor decl.112 .
Re: Ajutor decl.112 .
descrieti mai amanunt cum e introdusa persoana respectiva si eroarile exact ce scrie.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- fagarasa176
Mai mult ca sigur este vorba de conventiile civile
Nu se mai retine sanatate iar impozitul se se declara prin D100 nu prin D112
Cititi si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=34006
Nu se mai retine sanatate iar impozitul se se declara prin D100 nu prin D112
Cititi si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=34006
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Salariatul este angajat cu contract de mandat in cadrul unei as.de proprietari(cenzor).Mai sunt angajati dar cu CIM ad-torul si femeile de serviciu.Statele de plata sunt bune.La contractul de mandat i se retine impozit si sanatate(5,5%) Fondul de salarii este bun pina la declaratia 112 cand imi apar urmatoarele erori:(fondul de salarii la care trebuie sa-mi calculeze contrib.este 1619 cel cu mandat este de 176 lei)
-am ales cond.de munca -fara -dat imi apare automat suma la sectiunea A8 (baza contrib indiv.asig.soc.neplafonata)
-creanta 13 contrib de sanatate dat de angajator nu este recunoscuta asa cum este in statul de plata (84 difera de 93 deci se calculeaza la f.salarii de 1795 lei )
(pentru a lamuri mai bine situatia sunt 3 angajat cu 875,525 si 219lei iar cu mandat 176 lei).
Cu multumiri .
-am ales cond.de munca -fara -dat imi apare automat suma la sectiunea A8 (baza contrib indiv.asig.soc.neplafonata)
-creanta 13 contrib de sanatate dat de angajator nu este recunoscuta asa cum este in statul de plata (84 difera de 93 deci se calculeaza la f.salarii de 1795 lei )
(pentru a lamuri mai bine situatia sunt 3 angajat cu 875,525 si 219lei iar cu mandat 176 lei).
Cu multumiri .
-
Nu este vorba de contract ce conventie ci de mandat si cred ca se transmite prin 112(intra in categoria veniturilor asimilate salariilor )am bifat tot in "detalii" cu exceptia contrib fd sanatate angajat, de ce ma obliga sa-i opresc si 10.5%?Am la o alta as de propr.ad-tor este angajat cu contr.de mandat -pensionar - este singurul angajat nu am probleme la stat si nici la dcl 112.