Inregistrare venit in fereastra de intrari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
asofiec387

Inregistrare venit in fereastra de intrari

#1 Mesaj de asofiec387 »

Buna ziua dragi colegi,
Am nevoie de ajutorul vostru intr-o problema la care nu gasesc discutii pe forum: Clientul meu detine un aparat de incasare facturi de la Rompay. Pentru folosirea aparatului primeste un comision care este acordat direct pe factura, comision pe care trebuie sa il inregistrez la venituri.
Mai explicit: persoanele fizice incarca electronic, platesc facturi, etc. la aparat. Clienul meu ia periodic banii si ii depune la banca. Banii depusi la banca intra in contul furnizorului Rompay, care emite o factura cu servicii incarcare electronica si comision incarcare electronica (care reprezinta castigul efectiv).

Notele mele contabile ar trebui sa fie cam asa:
5311=461 numerarul din aparat
581=5311
5121=581
401=5121 plata furnizor

La intrari inregistrez cu minus linia cu comision iar contul il trec 708. Programul observ ca mi le repartizeaza bine iar nota apare asa:

461=401 servicii incarcare
401=708 discount

Sunt corecte notele? Imi poate explica cineva de ce la explicatie imi apare automat scris discount? Ca nu este discount.
Mai aveti clienti de genul? Ma puteti ajuta cu sfaturi?

Multumesc mult!

tomac

Re: Inregistrare venit in fereastra de intrari

#2 Mesaj de tomac »

Puteți face mai simplu
5311=462.amalitic ROMPAy cu sumele încasate

Depunerea la bancă în contul celor de la ROMPAY
462.analitic=5311

Emiterea facturii de comision dacă o emite el.
4111=704
4111=4427

Dacă factura este emisă de ROMPAY în numele clientului atunci trebuie să existe un acord scris în sensul acesta.
Dacă ROMPAY facturează și servicii de reîncărcare electronică, înseamnă că firma dvs vinde și ea, mai departe, servicii de reîncărcare.
Acestea se înregistrează pe venituri la vânzare
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

asofiec387

#3 Mesaj de asofiec387 »

Offf...m-am incurcat de tot! Firma neplatitoare de TVA e abia preluata, iar fosta contabilitate a inregistrat gresit. Firma e infiintata de 6 luni, iar ridicarile de numerar din aparat sunt inregistrate in 628=401. Depunerea in banca apare ceva de genul 5311=5121. Am un sold urias in 401 si un rulaj la fel de urias pe 628.
Nu stiu de unde sa incep si unde sa termin...
Poate ca sunt dupa 25, si-s obosita, insa am senzatia ca n-am iesire...
Rompay are cu minus pe factura comision servicii iar cu plus are servicii reincarcare electronica.
Separat firma mai achizitioneaza cartele electronice pe care am vazut ca le refactureaza. Astea presupun ca merg pe 371, nu?
Multumesc frumos pentru suport, tomac !

tobosv790

#4 Mesaj de tobosv790 »

Fosta contabilitate era cam"habarnista". Ce inregistrari sunt alea? E nasol sa repari dupa altul!

tobosv790

#5 Mesaj de tobosv790 »

Un colaborator al meu are un aparat PAYPOINT. Tot ce incaseaza pentru PAYPOINT trece pe un registru al acestei firme. Singura inregistrare in contabilitatea colaboratorului meu se efectueaza numai in momentul in care factura de commision este emisa in numele colaboratorului de catre PAYPOINT.Si atunci fac inregistrarea 4111=704 ,4111=4427
In rest nu ma complic. Sunt banii PAYPOINT, aceasta firma raspunde. Sanatate si-un praz verde.

Scrie răspuns