Preluare stoc gestiune global valorica

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
sovara

Preluare stoc gestiune global valorica

#1 Mesaj de sovara »

Buna ziua,

In urma unui inventar pentru trei puncte de lucru, vreau sa preiau stocul valoric in saga (pana acum stocu s-a tinut cantitativ valoric -si acum se doreste sa se tina global valoric, asa cum il tine si firma de contabilitate). Am 3 gestiuni global valorice cu analiticele aferente 371.00001, 371.00002, 371.00003, insa in momentul cand dau preluare date contabile si completez pe contul 371.0001 cu datele aferente si dau validare imi apare eroarea cum ca totalurile nu sunt egale (debit initial cu credit initial si restu). Si astfel nu reuses sa validez. Imi puteti spune unde gresesc?
Va multumesc

cernatv

Re: Preluare stoc gestiune global valorica

#2 Mesaj de cernatv »

Te referi la balanta initiala?

sovara

#3 Mesaj de sovara »

Da, Din Administrare - Configurare societati - Preluare date contabile. Ca din cate vad meniul preluare stocuri initiale functioneaza numai pentru gestiunea cantitativ - valorica.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Nu vad la ce te ajuta sa ai asa ceva la magazine. Chiar nu are rost la gestiuni global valorice. Operezi tu receptiile si raporturi zilnice?
Atunci trebuie sa creezi trei gestiuni global valorice. Trebuie sa preiei si soldurile (eventual si rulajele) la analiticele conturilor 378 si 4428.
Explica mai detaliat ce vrei sa faci de fapt, poate te putem ajuta.

sovara

#5 Mesaj de sovara »

Da. Intrarile le operez eu. Firma de contabilitate vrea sa vada la sfarsitul lunii daca picam pe acelasi sold pe conturile de marfuri (este marfa si cu 9% si cu 20%). Doreste sa operez eu si iesirile pe baza rapoartelor Z astfel incat sa am evidenta global valorica a marfii pe fiecare magazin in parte. Pana acum, am tinut gestiunea cantitativ valorica la pret de intrare si nu operam iesirile. Astfel ca nu aveam evidenta la pret de vanzare a marfii, asa cum o are firma de contabilitate.

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Nu inteleg de ce firma de contabilitate nu te ajuta la configurare. Banuiesc ca folosesc tot Saga, nu?
Este necesar sa citesti in Help sectiunea dedicata preluarii datelor initiale.
Daca ai trei magazine, trebuie sa creezi 6 gestiuni global valorice, cate 2 (una cu tva de 9 si una cu tva de 20) pentru fiecare magazin. Daca mai ai si marfa cu 5%, implica crearea altor gestiuni.
Poti sa faci tu NIR-uri in Saga si sa operezi Z-uri si se poate, prin export date, sa le dai la firma de contabilitate.
Daca nu ai mai lucrat cu Saga si nu vrei sa folosesti, impreuna cu cei de la conta, facilitatea de export-import, dar vrei totusi sa ai stocul la zi, e mai usor sa notezi pe un caiet (sau intr-o foaie excel) valoarea nir-urilor si cea a vanzarilor.

Scrie răspuns