studiu de marketing este o prestare servicii consultanta?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
morosanuc321

studiu de marketing este o prestare servicii consultanta?

#1 Mesaj de morosanuc321 »

Buna ziua,
Am o societate comerciala unde am prestat servicii de realizare studiu de marketing in anul 2015,ponderea acestor venituri in total venituri este de peste 20%,cifra de afaceri undeva la 10.000 euro si neavand nici un salariat.
In cazul in care aceste venituri obtinute din efectuarea studiului de marketing ar fi incadrate la venituri din consultanta firma ar ramane platitoare de impozit pe profit cum este si in momentul de fata,daca nu ar trece la impozitul pe venit 3% ca si o microintreprindere fara salariati.
Va rog sa imi spuneti daca aceste venituri din realizare de studiu markeiting sunt o consultanta sau nu!
Multumesc anticipat

paturcai

Re: studiu de marketing este o prestare servicii consultanta

#2 Mesaj de paturcai »

COnsultanta inseamna ca cineva ma suna la telefon si ii dau sfaturi sau ii ghicesc in stele.
Studiul de marketing implica existenta unui proiect care se intocmeste si se tipareste, se face un dosar, faci interviuri, te deplasezi, chestii din astea.
Este o prestare de serviciu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

morosanuc321

#3 Mesaj de morosanuc321 »

7022-Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Aceasta clasa include acordarea de consultatii, indrumare si asistenta operationala pentru firme si alte organizatii pe probleme de management, cum ar fi: planificarea strategica si organizatorica, procese de retehnologizare, managementul schimbarilor, reducerea costurilor si alte probleme financiare; obiective si strategii de marketing; planificarea, si politici privind resursele umane; strategii de compensare si pensionare; planificarea productiei si planificarea controlului. Aceste servicii pentru afaceri pot include consultanta, indrumare sau asistenta operationala pentru firme si servicii publice cu privire la: -proiectarea metodelor sau procedurilor contabile, programe de contabilizare a costurilor, proceduri de control bugetar -consultanta si asistenta acordata firmelor si serviciilor publice pentru planificare, organizare eficienta si control, managementul informatiei etc. Aceasta clasa exclude: -proiectarea de software (programe) pentru sisteme de contabilitate, vezi 6201 -consultanta si reprezentare juridica, vezi 6910 -activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal, vezi 6920 -activitati de consultanta legate de arhitectura si inginerie, vezi 7111; 7112 -activitati de consultanta legate de mediul inconjurator, agronomie, securitate si similare, vezi 7490 -activitati de consultanta privind selectia si plasarea fortei de munca, vezi 7810 -activitati de consultanta in invatamant, vezi 8560

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu vad legatura.
Imi dati dreptate sau va dati dreptate?

Cand dau consultatii eu vorbesc. Poate nu mai stiu eu sensul cuvantului consultatie (nu in domeniul medical)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns