valoare TVA la achizitii intacomunitara
valoare TVA la achizitii intacomunitara
Buna ziua! Va cer parerea in urmatoarea situatie: sunt o firma platitoare de TVA si achizitionez din Ungaria furaje tot de la o firma platitoare de TVA. La inregistrare in SAGA am ales Intrari-valuta , tip T (taxare inversa) si programul imi calculeaza cu TVA de 20%. Intrebarea mea este daca eu ar trebui sa modific valoarea cu 9% (din tara asa cumpar furajele cu 9%) sau sa o las cum o pune programul cu 20%? Pe factura din Ungaria nu apare nici o cota de TVA. Va multumesc!
- fagarasa176
Re: valoare TVA la achizitii intacomunitara
Se inregistreaza cu cota de tva din tara
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Deci modific cu 9%pentru luna februarie. Dar pentru luna ianuarie 2016 cand era cu 20%, trebuie sa o modific si sa fac rectificativa la D390 sau numai D300 sa o corectez si sa o retrimit? multumesc inca o data.
- fagarasa176
1. Rectificativa la D390 pe ianuarie (termenul de depunere fara amenda este 25 martie)
2. La D300 nu exista rectificativa si sincer nu cred ca doriti sa faceti dosar de corectie erori materiale
Treceti pe regularizari in decontul din februarie
2. La D300 nu exista rectificativa si sincer nu cred ca doriti sa faceti dosar de corectie erori materiale
Treceti pe regularizari in decontul din februarie
Buna ziua,am o factura cazare+masa din Italia(si noi si furnizorii suntem platitori de tva).Cand o introduc imi cere sa selectez valoare tva.Eu voi alege la cazare 9% iar la masa ?(mic dejun).
-
...ca se mananca. Sau nu?cernatv scrie:E tot 9%.

Mancarea in structurile turistice e cu 9%. Si pachetele turistice cazare+mic dejun, cazare+demipensiune sau pensiune completa.
- fagarasa176
Chiar si inainte de modificarea cota tva la haleala, pachetele cu mic dejun inclus erau cu 9%
-
Biensur...mon amour! (Vorba poetului) 
PS: cernatv si fagarasa176 am vazut ca aveti simtul umorului si de aceea mai glumesc. NU este sarcasm! Pe mine ma enerveaza sarcasmul, causticitatea si rautatea. Cred ca ati vazut de"pe aici". Cred ca simtul umorului este apanajul inteligentei DAR fara rautate! Dar daca va deranjeaza, imi cer scuze si..nu mai fac! Spuneti-mi! Multumesc!

PS: cernatv si fagarasa176 am vazut ca aveti simtul umorului si de aceea mai glumesc. NU este sarcasm! Pe mine ma enerveaza sarcasmul, causticitatea si rautatea. Cred ca ati vazut de"pe aici". Cred ca simtul umorului este apanajul inteligentei DAR fara rautate! Dar daca va deranjeaza, imi cer scuze si..nu mai fac! Spuneti-mi! Multumesc!
- fagarasa176
Avem, avem si dalde dalea...ca fara umor viaţa e trist 

mai am o intrebare:la tipul facturii bifez taxare inversa sau va fi factura?
factura contine tva