buna ziua
primesc aceasta eroare:
Nr. doc: 994301752, Data: 15.04.2016, Cont: 371, Contabilitate : -148.08 - Neidentificat in stocuri
Nr. doc: 994301771, Data: 15.04.2016, Cont: 371, Contabilitate : -18.00 - Neidentificat in stocuri
in momentul in care introduc reducerile primite de la firma cu care am un contract de discount.Gestiunea o tin pe cantitativ-valoric iar aceste reduceri le trec pe nedefinit.Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez sa nu mai primesc eroarea de mai sus .Eroare apare la verificare Intrari din Intretinere BD.
va multumesc.
eorare intrari
Re: eorare intrari
Stai linistit. Apare pentru ca operezi pe nedefinit. Nu este o eroare, doar o atentionare.
Sau daca se lucreaza cantitativ-valoric ar trebui sa se devalideze-valideze factura in cauza. Este cumva un retur si nu ai trecut pretul de descarcare?
-
nu este un retur este o factura de discount
Va multumesc
Va multumesc
Atunci când am o gestiune cantitativ-valorică și operez o intrare pe nedefinit folosind un cont de stocuri, va genera atenționare.
Dacă aveți reduceri primite și aveți gestiune cantitativ-valorică de marfă atunci operarea pe nedefinit nu este o soluție corectă.
Dacă reducerile sunt pe aceiași factură cu marfa, diminuați prețul de achiziție.
Dacă reducerile sunt acordate pe factură distinctă:
- fie le operați pe 609
- fie operați o linie de stornare a cantității facturate inițial și cu prețul inițial și a doua linie o intrare de produs pe aceiași cantitate, dar cu prețul diminuat cu valoarea reducerii.
Dacă aveți reduceri primite și aveți gestiune cantitativ-valorică de marfă atunci operarea pe nedefinit nu este o soluție corectă.
Dacă reducerile sunt pe aceiași factură cu marfa, diminuați prețul de achiziție.
Dacă reducerile sunt acordate pe factură distinctă:
- fie le operați pe 609
- fie operați o linie de stornare a cantității facturate inițial și cu prețul inițial și a doua linie o intrare de produs pe aceiași cantitate, dar cu prețul diminuat cu valoarea reducerii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.