va rog ajutati-ma .
un client a intrat cu masina intr-o usa industriala a serviceului nostru auto si a avariat-o. trebuie schimbata complet. avem asigurare la allianz tiriac.
ni s-a deschis dosar de dauna si s-a aprobat , asig. tiriac urmand sa-si recupereze banii de la la firma de asigurari a soferului.
societatea care ne va schimba usa a emis factura in numele societatii noastre , cu mentiunea ca va fi achitata de catre allianz tiriac asigurari, pentru ca asa a spus alliantz asigurari ca trebuie.
doresc sa va intreb cum inregistrez factura si apoi cum o sting, daca plata nu o facem noi?
multumesc.
factura emisa pe societate si achitata de asigurari
-
Re: factura emisa pe societate si achitata de asigurari
% = 401
611
4426
401 = 7588 (sau 7581)
611
4426
401 = 7588 (sau 7581)
-
Multumesc mult.
Am primit factura in original, emisa de societatea care ne va schimba usa (usa+manopera,conform deviz) originalul a trebuit sa-l dau soc. de asigurari, asa ca am facut o copie si am inregistrat in 611.
Soc de asigurari va face plata in contul societatii care va efectua reparatia.
Deci, mai am doua mici nelamuriri:
1. e corect ca eu sa nu am originalul facturii?
2. In baza carui act voi stinge facura ? (sa cer o copie dupa extrasul lor de banca ,o dovada a platii,sau cum se procedeaza in acest caz?)
Multumesc mult ca ma ajutati.
Am primit factura in original, emisa de societatea care ne va schimba usa (usa+manopera,conform deviz) originalul a trebuit sa-l dau soc. de asigurari, asa ca am facut o copie si am inregistrat in 611.
Soc de asigurari va face plata in contul societatii care va efectua reparatia.
Deci, mai am doua mici nelamuriri:
1. e corect ca eu sa nu am originalul facturii?
2. In baza carui act voi stinge facura ? (sa cer o copie dupa extrasul lor de banca ,o dovada a platii,sau cum se procedeaza in acest caz?)
Multumesc mult ca ma ajutati.
-
inchid factura cu 7581. cum o inchid , de la intrari ,pe factura, jos la plati? imi trebuie o copie dupa dovada de plata , cum ca asigurarile a achitat firmei ce a facut reparatia?
va rog ...si multumesc
va rog ...si multumesc
-
va rog mult. cine imi raspunde si mie?
În intrări apăsați plată și la cont plată puneți 7581.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Va multumesc tare mult ! Sunteti cei mai buni! Si asta nu o spun ca sa va flatez, chair asa este!