buna ziua
firma de transport platitoare de tva am platit autorizatie zona B Bucuresti 284 ron, cum o facturez catre O Alta firma din Romania cu tva sau fara tva?
va multumesc
factura autorizatie
Re: factura autorizatie
Exista doua modalitati de a privi problema:
1. Recuperati niste cheltuieli si atunci faceti o prestare de serviciu, si ar trebui sa facturati: PLUS TVA
2. Va comportati ca un agent de comisionariat (exemplu agentiile de turism fac chestia asta) si la marja de profit (daca exista) se aplica TVA. IN cazul in care vindeti cu aceeasi valoare (cazul expus mai sus) factura se va face FARA TVA.
In practica s-a impamantenit ca recuperarea acestor tipuri de taxa sa se faca FARA TVA.
Emiteti factura fara TVA.
Si intr-un caz si in celalalt este corecta abordarea.
1. Recuperati niste cheltuieli si atunci faceti o prestare de serviciu, si ar trebui sa facturati: PLUS TVA
2. Va comportati ca un agent de comisionariat (exemplu agentiile de turism fac chestia asta) si la marja de profit (daca exista) se aplica TVA. IN cazul in care vindeti cu aceeasi valoare (cazul expus mai sus) factura se va face FARA TVA.
In practica s-a impamantenit ca recuperarea acestor tipuri de taxa sa se faca FARA TVA.
Emiteti factura fara TVA.
Si intr-un caz si in celalalt este corecta abordarea.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!