TVA la incasare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gavrilt

TVA la incasare

#1 Mesaj de gavrilt »

Îmi cer scuze dacă nu e secțiunea potrivită. Am răsfoit câteva ore forumul și nu găsesc o situație similară.

Sunt I. I. plătitor de TVA (la încasare)
Am avut pe 2015 (decembire) o factură de 2500 ron înregistrată dar nu am operat plata prin bancă, am omis asta. Ce ar trebui sa fac acum ca sa fie cel mai corect? Rectificativă la 394 nu cred că are sens, vreo mențiune în 300? Eu deocamdată am operat plata cu data din bancă dar nu știu ce e mai corect să fac.

Mulțumesc cu anticipație.

paturcai

Re: TVA la incasare

#2 Mesaj de paturcai »

Trebuia ca plata/incasarea sa o operati anul acesta.
Asta sugereaza si OMFP 1802/2014 la Sectiunea erori contabile.
Acestea se corecteaza la data identificarii lor sau la data la care am luat la cunostinta.
2.5.2. Corectarea erorilor contabile
65. - (1) Erorile constatate în contabilitate se pot referi fie la exerciţiul financiar curent, fie la exerciţiile financiare precedente.
(2) Corectarea erorilor se efectuează la data constatării lor.

66. - (1) Erorile din perioadele anterioare sunt omisiuni şi declaraţii eronate cuprinse în situaţiile financiare ale entităţii pentru una sau mai multe perioade anterioare rezultând din greşeala de a utiliza sau de a nu utiliza informaţii credibile care:
a)erau disponibile la momentul la care situaţiile financiare pentru acele perioade au fost aprobate spre a fi emise;
b)ar fi putut fi obţinute în mod rezonabil şi luate în considerare la întocmirea şi prezentarea acelor situaţii financiare anuale.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gavrilt

#3 Mesaj de gavrilt »

Eu pot opera plata pe anul acesta fără probleme. Dar tot nu stiu cum sa evidentiez asta la D300.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

NU faceti absolut nimic. Lasati programul sa puna acolo unde stie el ca e corect.
Ultima oară modificat Lun Apr 25, 2016 5:18 pm de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gavrilt

#5 Mesaj de gavrilt »

Multumesc

Scrie răspuns