Salariat cu probleme

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ligai

Salariat cu probleme

#1 Mesaj de ligai »

Buna ziua,
Are cineva idee cum se poate rezolva urmatoarea problema? Avem un salariat angajat de vreo luna si ceva de zile, timp in care a dovedit ca nu se poate adapta mediului de lucru si nu vrea sa isi faca datoria cu responsabilitate. Ieri a pus capac la toate, deoarece s-a certat si cu seful si cu organul de politie de la care a luat o amenda, creand probleme intregii firme. El e persoana care vrea sa se impuna in toate si sa faca doar ceea ce vrea, nu ce este nevoie. Ieri seful l-a trimis acasa, iar astazi cand a fost chemat pt desfacere contract, a refuzat pe motiv ca nu are nici o vina si ca el vrea sa lucreze in continuare, altfel merge in instanta. Cum pot scapa de el? Pt abateri ar trebui sa faca un mare de tot ca sa nu se conteste mai departe...

fagarasa176

Re: Salariat cu probleme

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ligai

#3 Mesaj de ligai »

Asadar una din doua: ori abatere disciplinara - dar trebuie temei serios, ori absente nemotivate - dar el vine si bate in usa. Pe care absente? Nu cred ca am rezolvat nimic :(

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

Doar o părere...Numiți-l șef o săptămână, cu n`șpe mii de responsabilități și o să plece el singur... :mrgreen:
Noi așa am procedat la firmă, anul trecut am avut un caz asemănător și a funcționat!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Dacă este în perioadă de probă i se face evaluare pe criterii de evaluare stabilite la angajare, iar dacă nu le respectă i se desface pe art.31 printr-o simplă notificare. Notificarea nu se motivează de către partea care o invocă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ligai

#6 Mesaj de ligai »

Partea cu numirea ca sef cred ca ar functiona, sigur nu o sa fie capabil, doar ca seful nu poate pierde timpul cu el si atunci ar sta degeaba, ceea ce i-ar conveni.
Cu perioada de proba cum e? Adica ar fi trebuit sa aiba acum contract pe perioada determinata, nu? Parca de 3 luni. Insa i-am incheiat contract pe perioada nedeterminata. Se poate considera ca e in perioada de proba daca e abia la inceput? Sau ar fi trebuit sa fie mentionat inca de la inceput acest lucru?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Perioada de probă este inclusă implicit în orice contract. Indiferent că e pe perioadă determinată sau nedeterminată. La litera L - Alte clauze din contractul tip.
Dacă nu i-ați completat nimic acolo e o problemă pentru că art.17 din codul muncii stabilește acea informație ca una obligatorie. Totodată art.31 din codul muncii prevede și ce v-am spus eu, dar și perioadele maxime de probă pentru contractele de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

si nu puteti sa-i faceti referat (eventual mai multe cand nu-si indeplineste indatoririle de la serviciu) cu 10% retinere salariu si apoi cercetare disciplinara, oficial ?

Il sanctionati si apoi daca tot asa continua puteti sa-i desfaceti CIM.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns