am preluat anul acesta in saga
aici fondul de garantare este contul 4373 si plata o duce pe acest cont
acest cont este de activ
la preluare din vechiul program fondul de garantare era cont 4371.2 la mine era pasiv deci suma intra pe credit
daca sume le introduc pe 4373 cum este insaga mi le duce pe debit
daca creez vechiul cont 4371.2 nu mai imi duce plata pe acest cont
Ma puteti ajuta ?
Multumesc
cont 4373
Re: cont 4373
In prima faza contul 4373 nu exista in planul de cont (si nici in program), ca urmare aceasta precis l-ai creat si a fost creat gresit, adica in loc de P ai selectat A.
De altfel, la "administrare" -> "configurare salarii" -> "conturi" nu este setat automat contul 4373, ci se 447, adica a fost selectat manual.
Contul 4371.2 ar fi fost mai corect sa il utilizezi. Ceea ce poti face este sa transferi ce ai avut pe 4373 pe 4371.2, sau sa devalidezi statele de plata sa modifici contul la "administrare" -> "configurare salarii" -> "conturi" din 4373 in 4371.2 si sa validezi din nou statele de plata.
Daca nu se poate atunci prin "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificare coduri" -> "modificare cont contabil" la "cod actual" sa treci "4373", la "cod nou" treci "4371.2 " dupa care apesi pe "executa".
Inainte de a face oricare dintre modificarile de mai sus fa o salvare de baza de date pentru orice eventualitate.
Pe viitor atentie la configurari.
De altfel, la "administrare" -> "configurare salarii" -> "conturi" nu este setat automat contul 4373, ci se 447, adica a fost selectat manual.
Contul 4371.2 ar fi fost mai corect sa il utilizezi. Ceea ce poti face este sa transferi ce ai avut pe 4373 pe 4371.2, sau sa devalidezi statele de plata sa modifici contul la "administrare" -> "configurare salarii" -> "conturi" din 4373 in 4371.2 si sa validezi din nou statele de plata.
Daca nu se poate atunci prin "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificare coduri" -> "modificare cont contabil" la "cod actual" sa treci "4373", la "cod nou" treci "4371.2 " dupa care apesi pe "executa".
Inainte de a face oricare dintre modificarile de mai sus fa o salvare de baza de date pentru orice eventualitate.
Pe viitor atentie la configurari.

la administrare conturi salarii imi apare Fond garantare -creante salariale 6459-4373
in programul meu nu am modificat nimic
in programul meu nu am modificat nimic
am mai instalat pe un laptop programul saga si am observat ca cel care m-a ajutat la preluare un expert contabil mi-a modificat conturile de exmplu contrib pe accid de munca si boli profe 6451-4311 la mine 6454-4316 ce fac sunt gresite ? va mai trimit baza de date ?
fond garantare creante salariale 6452-447 la mine 6459-4373
Multumesc
fond garantare creante salariale 6452-447 la mine 6459-4373
Multumesc
Corect ar fi fost 6451=4371.2.
Mie sa nu trebuie sa imi trimiteti nici o baza de date, deoarece nu sunt angajat Saga, sunt doar un simplu utilizator al programului.
De altfel, mai sus am trecut cum se poate corecta.
Mie sa nu trebuie sa imi trimiteti nici o baza de date, deoarece nu sunt angajat Saga, sunt doar un simplu utilizator al programului.
De altfel, mai sus am trecut cum se poate corecta.
ok multumesc. Va doresc o seara placuta