inchidere facturi client in faliment

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popad70

inchidere facturi client in faliment

#1 Mesaj de popad70 »

Am un client care a incheiat procedura de faliment si trebuie sa inchid facturile neincasate.
Fac inregistrarea
%4111
654
4427.
Cum inchid facturile neincasate (la emitere, eram in sistemul tva la incasare).
Multumesc mult!

tigauc

Re: inchidere facturi client in faliment

#2 Mesaj de tigauc »

si eu sunt interesata.Doar ca la mine nu era cu tva la incasare in momentul emiterii.Tva-ul il pot deduce daca nu ne-am inscris la masa credala?Am hotararea definitiva de la lichidator.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Se emite o factură de stornare. La detalii se pune 654 în loc de cont de venituri. Factura de stornare va avea același regim ca cel al facturii pe care o stornează:
- dacă e factură emisă în sistem de TVA la încasare pentru care nu s-a colectat TVA după 90 de zile (dacă e din perioada în care acest lucru era obligatoriu), atunci se va emite fără bifă pusă pe TVAi
- dacă factura stornată e una emisă în sistem de TVA la încasare și nu s-a colectat TVA atunci și stornarea va avea bifă pusă la TVAi
- dacă nu s-a aplicat TVA la încasare se stornează factura și gata.
Se va efectua reglare stornare acolo unde e posibil. Dacă nu e posibil se va folosi stingerea facturilor cu cont intermediar la data facturii de stornare. Recomandarea este ca factura de stornare să aibă completată la dată document o dată veche (31/12/2006 de exemplu) pentru ca sumele să fie preluare pe regularizări și, de asemenea să nu apară în D394.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

popad70

#4 Mesaj de popad70 »

Multumesc mult, TomaC!

Scrie răspuns