sensul verificarii facturilor dupa ce au fost introduse in Saga...motive sunt multe, de la faptul ca cine le introduce nu are experienta suficienta si ajungand pana la oboseala/eroare umana. Daca ai cateva facturi posibil sa nu le mai verifici, dar dupa ce operezi facturi o zi intreaga..mai la final iti sare mana.
Vreau sa verific daca informatiile din factura si nir au fost inregistrate corect in program!
motive verificare:
1. clientul cere lista facturilor aflate la scadenta si cum fiecare are scadente diferite pe tipuri de marfuri comercializate, trebuiesc verificate, pentru a certifica exactitatea informatiilor (verific in situatie intrari..parca)
2. este important sa verificam daca valoarea de vanzare este aceeasi ca valoarea trecuta pe NIR, un "0" in + sau - poate influenta exactitatea informatiilor din balanta (verific in Raportul de gestiune)
3. exactitatea jurnalului de cumparari, care se trece in declaratii
Cele 3 motive de mai sus (+ altele) imi impun o verificare "dublata" in rapoarte diferite. Am mai lucrat in alte programe si cand verificam (ca mai sus) mai gaseam mici greselute, mici dar erau, daca putem corecta cat nu este prea tarziu este ok! Ar fi necesar un Registru de cumparari "extins", care banuiesc ca nu exista!

Un registru de cumparari la care as adauga scadentele si valoarea de vanzare (inclusiv TVA), iar posibilitatea sortarii pe conturi, am vazut ca exista intr-un raport (ceea ce este super)
luati-ma ca atare...asa sunt eu mai exagerat...
deci sa inteleg ca nu exista un raport cumulat ...poate doar un export in excell, doar ca nu as fi vrut eu sa prelucrez baza de date, sa nu intervin asupra ei in nici un fel! ma simt mai linistit cand nu fac asta, dar la nevoie aplic un vlookup dupa numar factura

(iar eu nu sunt mereu "in preajma")