Declarare bonuri fiscale emise in noua D394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
alexandrub

Declarare bonuri fiscale emise in noua D394

#1 Mesaj de alexandrub »

Cred, doar cred, ca m-am lamurit cu noua D394. In continuare am aceeasi problema ca pana acum, dar care devine acuta odata cu aceasta noua D394. Tinand cont de faptul ca "astia" vor sa stie si la ce ora am supt la tzatza mamei, va rog mult sa imi confirmati sau infirmati daca inregistrez corect bonurile emise si rapoartele Z. Am creat doua pozitii noi la clienti persoane fizice care primesc bonuri fiscale, una pentru incasari in numerar (cont 5311), cealalta pentru incasari cu card (cont 5125). Le folosesc pentru scaderea din gestiune a pieselor auto folosite la reparatii/marfuri din pozitia denumita "aviz", ca sa nu imi desfasoare totul in registrul de casa, si ca pozitia denumita "bon de casa" sa o folosesc pentru evidentierea raportului zilnic la care specific numarul de bonuri incasate cu numerar, si separat numarul de bonuri incasate cu card, realizand astfel doua pozitii ale raportului zilnic atunci cand este cazul ( si numerar, si card). In aceasta faza, a inregistrarii raportului zilnic, fac "asociere aviz" cu bonurile de casa inregistrate pe "aviz" si in registrul de casa se duce doar suma totala incasata cu numerar. Nu sunt convinsa ca incepand din luna asta e ok! Va rog mult... daca aveti vreo parere, vreo corectie de facut, multumesc anticipat.

balazse

Re: Declarare bonuri fiscale emise in noua D394

#2 Mesaj de balazse »

Eu iti propun sa iti creezi un client fictiv pe 4111.xxxxx, iar incasarea il faci din doua pasi, daca este nevoie (5311 , 5125).
Dar de ce ti-ar desfasura totul in registrul de casa, in mod normal iti apare o sigura pozitie sau doua (daca esti platitor de TVA), sau inregistrezi fiecare bon prin iesiri?

alexandrub

#3 Mesaj de alexandrub »

Inregistrez fiecare bon prin iesiri, da, am nevoie sa se scada gestiunea de piesele folosite la lucrarea de reparatie a masinii. Nu am ales calea corecta? Sunt platitor de tva iar conturile fictive de clienti le am facute deja, pe destinatia incasarii prin 5311 si 5125. Ce nu fac bine, va rog?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

lucrezi global valoric sau catitativ valoric?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

alexandrub

#5 Mesaj de alexandrub »

Cantitativ-valoric.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

-introduceti factura la iesiri, cu articolele(piesele) vandute clientului(cantitativ-valoric) si apoi manopera daca e cazul. validati. (asa s-au scazut articolele)
-faceti incasare(butonul de jos de la iesiri) unde completati contul casa(5311) sau card(5125)

ia vedeti ce rezultate aveți.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

alexandrub

#7 Mesaj de alexandrub »

Exact asa fac, cand e vorba de factura/client persoana juridica, exact asa incasez, cu butonul de incasare, cu mentiunea contului (5311/5125, dupa caz)... Facturi la persoane fizice nu se intampla des sa dam, foarte rar, la solicitare expresa, in cazul in care clientul a avut nevoie de decontare/deducere tva in alta tara. Deci la facturi nu am nicio nelamurire, deocamdata... :oops: Intrebarea era daca procedez corect in cazul bonurilor fiscale date persoanelor fizice care platesc ba cu numerar, ba cu card, si nu stiu daca e ok cum am configurat eu iesirile, astfel incat sa imi scad si piesele auto/marfuri din gestiune, sa inregistrez si raport zilnic cu numar total de bonuri defalcat pe destinatia incasarii (numerar/card) si sa fie si ok pentru D394... Imi cer scuze pentru timpul pierdut cu mine...

alexandrub

#8 Mesaj de alexandrub »

Cum sa intreb altfel... Mai exact cum faceti inregistrarea bonului de casa emis catre client persoana fizica, astfel incat sa se scada din gestiune si marfurile vandute cu aceasta ocazie, si cum faceti inregistrarea raportului zilnic la sfarsitul zilei? Asa incat sa fie ok si declaratia 394.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

cititi cu atentie ce v-am scris.
stocurile se scad automat in Saga cand validati factura din iesiri (si se va duce in D394) cum trebuie.
iar cand faceti incasare jos, si indicati contul de casa sau card se va achita corespunzator.

Altceva ce sa va spun?

alexandrub

#10 Mesaj de alexandrub »

Imi cer scuze, nu ma pot face inteleasa. Ceea ce imi spuneti despre facturi este perfect adevarat, nu am nicio problema cu asta. Ar fi trist daca as avea... Problema mea este alta, imi pare rau de timpul pe care l-ati irosit cu mine.

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

@alexandrub daca inregistrezi vanzare pe baza fiecarui BF ce rost mai are introducerea Z'etului final?
Iti dublezi veniturile?

INTREBARE
alexandrub scrie:cum faceti inregistrarea bonului de casa emis catre client persoana fizica, astfel incat sa se scada din gestiune si marfurile vandute cu aceasta ocazie,
RASPUNS
herganiec scrie:stocurile se scad automat in Saga cand validati factura din iesiri (si se va duce in D394)
Ce este neclar?? :roll:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

Că-cam așa.. :mrgreen: :mrgreen:

alexandrub

#13 Mesaj de alexandrub »

Voiam doar sa stiu daca procedez corect cu inregistrarile. Nu imi dublez veniturile, as fi remarcat asta daca s-ar fi intamplat. Bonurile le inregistrez pe Aviz pentru ca altfel mi le desfasoara in registrul de casa piesa cu piesa folosita la lucrare iar raportul zilnic il inregistrez pe Bon de casa asociind avizele care sunt de fapt bonurile. Dar am mai detaliat asta inca din prima postare astfel incat chiar imi cer scuze pentru intrebare.

Scrie răspuns