firma din romania importa din china marfuri care sunt trimise direct in Egipt, factura ajunge la firma din romania dar marfa este transportata direct din china in Egipt.
firma din romania factureaza livrarea de marfa firmei din Egipt de unde primeste banii pe care ii plateste firmei din china
ma puteti ajuta cu sfaturi privind aceste operatiuni si ce trebuie sa fac cu factura din china ( trebuie declarata la autoritatea vamala) si binenteles cu factura care o fac de export
multumesc
operatiune intre trei firme
Re: operatiune intre trei firme
E o speță interesantă. În opinia mea nu se pune problema vămuirii. Pentru că ele nu au ajuns fizic în vama din România pentru ca autoritatea vamală de la noi să poată verifica fizic bunurile.
Este nevoie însă să aveți comenzi sau contracte, documente de transport care să ateste tot ceea ce ați scris aici. Și anume că ați cumpărat marfă care nu a ajuns la dumnevoastră ci la clientul din Egipt.
Modul de contabilizare depinde și de datele de facturare
Dacă factura de la furnizorul din China este emisă cu o anumită dată și dvs la aceiași dată emiteți factura către clientul din Egipt, atunci:
În intrări valută folosiți la contul de detalii contul 607
În ieșiri valută contul 707 pe detalii.
Dacă factura de la furnizorul din China este emisă către dvs la o anumită dată și dvs emiteți factură către clientul din Egipt la o dată ulterioară, eventual la livrarea lor efectivă, la confirmarea documentului de transport, atunci:
Factura din China, o operați la data ei prin intrări valută și la cont puneți 327.
Emiteți factura către clientul din Egipt și la detalii puneți 707. Prin articole contabile 607=327 cu valoarea bunurilor înregistrate acolo.
În oricare din cazuri vă recomand să lucrați pe nedefinit fără articole stocate.
Este nevoie însă să aveți comenzi sau contracte, documente de transport care să ateste tot ceea ce ați scris aici. Și anume că ați cumpărat marfă care nu a ajuns la dumnevoastră ci la clientul din Egipt.
Modul de contabilizare depinde și de datele de facturare
Dacă factura de la furnizorul din China este emisă cu o anumită dată și dvs la aceiași dată emiteți factura către clientul din Egipt, atunci:
În intrări valută folosiți la contul de detalii contul 607
În ieșiri valută contul 707 pe detalii.
Dacă factura de la furnizorul din China este emisă către dvs la o anumită dată și dvs emiteți factură către clientul din Egipt la o dată ulterioară, eventual la livrarea lor efectivă, la confirmarea documentului de transport, atunci:
Factura din China, o operați la data ei prin intrări valută și la cont puneți 327.
Emiteți factura către clientul din Egipt și la detalii puneți 707. Prin articole contabile 607=327 cu valoarea bunurilor înregistrate acolo.
În oricare din cazuri vă recomand să lucrați pe nedefinit fără articole stocate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
In completarea spetei, am urmatoarea situatie: societatea romaneasca cumpara marfa din China si este trimisa direct in Turcia, dar este facturata unei societati din Germania, cu cod TVA valid. Cum ar trebui considerata d.p.d.v.al TVA-ului aceasta livrare? Ce mentiuni sa trec pe factura? Multumesc.
Export de marfa.