bon fiscal anterior facturii
-
bon fiscal anterior facturii
buna ziua , va rog frumos sa-mi spuneti daca administratoru a luat materiale de constructii trei zile la rand si cand le-a achitat a lasat bonurile acolo ca sa nu le piarda .
azi vine cu toate 3 bonurile si cu factura lor cu data de azi. Cum sa procedez la inregistrare?
1. sa achit factura prin 542, toata azi
2. sa inregistrez factura azi si platile apoi cu trei zile in urma . se poate in program, ca sold de casa as avea?
3. poate exista o alta solutie
multumesc!
azi vine cu toate 3 bonurile si cu factura lor cu data de azi. Cum sa procedez la inregistrare?
1. sa achit factura prin 542, toata azi
2. sa inregistrez factura azi si platile apoi cu trei zile in urma . se poate in program, ca sold de casa as avea?
3. poate exista o alta solutie
multumesc!
-
Re: bon fiscal anterior facturii
m-am mai gandit sa inregistez factura cu data primului bon fiscal, sa o achit cu bonurile iar apoi sa schimb data facturii cu cea reala... e o porcarie?
Daca platile sunt in aceeasi luna cu factura, inregistrez factura cu data ei normala, si fac platile prin casa la data bonului.
Si daca bonul este in iulie si factura in august?Si eu am un asemenea caz.
-
O situatie asemanatoare am si eu, bonul fiscal de materiale in valoare de 3040.80 este din 11.08.2016 iar factura este emisa in 16.08.2016. Cum e corect sa procedez, inregistrez factura in data de 16 aug si o achit in 11 aug sau printr-un avans spre decontare ? E prima data cand am aceasta situatie.Multumesc!
Puneți bonul la casă pe 4091 și după ce operați factura, dați în plată, la data facturii prin 4091.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Asa am facut si e ok. Am configurat analitic la 4091 pentru furnizorul din 401,bf l-am introdus in casa prin 4901 iar factura am inchis-o prin 4091analitic in data de 16.08.2016 chiar daca nu ma lasa sa-l selectez din lista fiindca nu apare , el se duce corect prin articole contabile .Multumesc mult!
Pentru TomaC
Si care ar fi solutia daca bonul este emis in iulie, iar factura in august?
Si care ar fi solutia daca bonul este emis in iulie, iar factura in august?
Aceiași.
Problema poate fi ca nu stii ce se va intampla in august si depui ca atare declaratiile, adica ca si vanzare.
Stornezi inregistrarea in august si inregistrezi ca factura?
Stornezi inregistrarea in august si inregistrezi ca factura?
Multumesc!
@balazse
Eu la toți le cer să facă așa dacă au bon fără cod fiscal. Și să aducă factură. Dacă nu aduc factură îl trec pe cheltuială ulterior.
Eu la toți le cer să facă așa dacă au bon fără cod fiscal. Și să aducă factură. Dacă nu aduc factură îl trec pe cheltuială ulterior.
Asta este valabil la achizitie, dar la vanzare cum ramane.
In iulie ma inregistrez cu raportul Z, dupa care in august trebuie sa emit factura.
Ar trebui sa stornez partial raportul Z la emiterea facturii si sa inregistrez factura, la care sa inregistrez incasarea si atunci s-ar inchide totul, corect?
In iulie ma inregistrez cu raportul Z, dupa care in august trebuie sa emit factura.
Ar trebui sa stornez partial raportul Z la emiterea facturii si sa inregistrez factura, la care sa inregistrez incasarea si atunci s-ar inchide totul, corect?