poprire salariu

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
todaz

poprire salariu

#1 Mesaj de todaz »

Am doi salariati, cu poprire pe salariu.
La unul imi creste venitul net la celalat imi scade.
Pentru ca am inceput sa acordam tichete masa ceea ce imi schimba netul, si la cealalta persoana am trecut functia de baza si 2 copii in intretinere.
Oare trebuie sa anunt executorul in ambele cazuri si sa virez 1/3 din salar?
Pe tichete de masa nu am vie sa retin, asa-i?

Multumesc!

herganiec

Re: poprire salariu

#2 Mesaj de herganiec »

pe venitul net se calculeaza retinerile. daca s-a schimbat refaceti calculele pt retineri 1/3.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

todaz

#3 Mesaj de todaz »

Am sunat executorul si a zis ca pe valoarea tichetelor de masa nu calculez poprirea.

todaz

#4 Mesaj de todaz »

Am o poprire si din ianuarie cum acordam tichete de masa mi se schimba in fiecare luna venitul net in functie de zile lucratoare, mi se schimba si impozitul pe venit si automat venitul net.
Sunt cazuri in care depasesc 1/3.Oare cum este corect?Cum sa procedez?
In ianuarie am net 757 din care virat 252
in februarie net 723 din care virat 252
in martie net 753 din care virat 252

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

eu cred ca e ok sa lasi asa.. nu sunt diferente mari.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costachet982

#6 Mesaj de costachet982 »

buna dmineata
as dori o opinie din partea dv.
am urm speta
la un sal. a sosit o infiintare de poprire pe sal. de la un bej ( suma este mare si se intindea pe o periaoda mare de ani)
respectivul era pe 4 h / zi societatea a inceput sa vireze ( am inteles ulterior ca nu-i oprea din sal suma respectiva deci neoficial era o marire de net )
societatea a virat pana cand i s-a blocat contul de la anaf din mom acela nu s-a mai virat echivalent poprire dar in prg am operat lunar poprirea ( implicit apare si pe stat)
anul acesta i s-a marit sal la 8 ore ( am uitat sa modific cuantumul cand am operat modificarea - era trecut pe suma fixa in saga nu procentual)
deci pe langa prb ca nu s-a mai virat retinerile ce scriptic se efectuau s-a modificat si suma .
in vara i s-a comunicat ca incepe sa i sa retina salariata a strambat din nas si in septembrie a plecat.
prb este urm.
cum am putea justifica ne virarea in conditiile cand scriptic ele figureaza efectuate dar practic nu ( salariata stie ca nu a avut retineri pana in vara)

pareri ?

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

Refaceți lunile în care s-au reținut aiurea.

lunicm452

#8 Mesaj de lunicm452 »

Buna seara,
Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta-mentionez ca am Saga PS. Pe salariul unui angajat am infiintat o poprire incepand de anul trecut. In RJIP preluam pana acum la cheltuieli cu salariile, in mod automat, suma cu tot cu poprire. Incepand de luna trecuta, la cheltuieli cu salariile se preia in mod automat suma FARA poprire. Ce s-a schimbat?
Multumesc anticipat!

balazse

#9 Mesaj de balazse »

In RJIP intotdeauna apare suma platita, care se inregistreaza manual de utilizator si nu se face de program.
Este posibil ca pana acum nu s-a lucrat corect.

Scrie răspuns