achizitii si livrari intracomunitare
achizitii si livrari intracomunitare
societate neinregistrata ca platitor de tva in tara dar inreg.in ROI cu cod valid de tva ce declaratii depun pentru achizitia unui camion si pentru transportul cu acest camion in UE
Re: achizitii si livrari intracomunitare
Pentru achiziție
D301 și plătiți 20% TVA în țară pentru că e AIC
D390 pentru că orice AIC se declară
Pentru servicii prestate către beneficiari înregistrați în scopuri de TVA în UE și care vă furnizează cod de TVA depuneți D390.
Dacă veți achiziționa servicii pentru care sunteți persoana obligată la plată și care se declară în D390 veți depune atât D390 cât și D301 plătind TVA la achiziția lor.
D301 și plătiți 20% TVA în țară pentru că e AIC
D390 pentru că orice AIC se declară
Pentru servicii prestate către beneficiari înregistrați în scopuri de TVA în UE și care vă furnizează cod de TVA depuneți D390.
Dacă veți achiziționa servicii pentru care sunteți persoana obligată la plată și care se declară în D390 veți depune atât D390 cât și D301 plătind TVA la achiziția lor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
va multumesc! dar camionul este vechi se mai calculeaza tva
achizitia intracomunitara pentru un camion second-hand se plateste tva
pentru achiztionarea combustibilului si a pieselor de schim se plateste tva
pentru achiztionarea combustibilului si a pieselor de schim se plateste tva
Dacă este AIC se plătește TVA.
-
am inteles ca o societate neplatitoare de TVA in tara dar cu cod de tva pentru prestari servicii in ue, la persoanele care au un cod valid de tva verificat in vies le emite factura cu codul de tva trecut pe facura si se declara in 390, dar pentru prestari servicii intracomunitare la cei care nu au cod valid de tva ,care CUI il va folosi acel din tara de neplatitor ( va intocmi factura valabila pentru neplatitorii de TVA, fara rubrica de TVA?)
Să le înscrie pe amândouă 

Ajutati-ma vor rog cu urmatoare speta, fiindca nu am mai intalnit-o si nustiu exact cum s-a o rezolv.
O societate Romana nepltatitoare de tva in tara, dar inregistrata Registrul Operatorilor intracomunitari cumpara bunuri(marfa) din Italia de la o societate care nu este inregistrata in ROI. Iar factura pe care o primeste societatea Romana odata cu bunurile sosite este fara Tva, dupa cate cred societatea din Italia nu este inregistratat defel ca platitoare de tva nici la extern nici la intern. Auma nustiu cum sa o inregistrez:
1. Deoarece am depasit plafonul de achizitii intracomunitare de 34.000 lei, normal eu trebuie sa o declar in d390 si d301, dar nustiu cum as pot sa o inregistrez in 390 atata timp cat nu am un cod vies valid de la firma italiana.
2. Sau nu o declar nici eu in 390 si 301 deoarece firma din italia nu a aplicat taxare inversa si nu a declarat-o in 390.
Multumesc anticipat!
O societate Romana nepltatitoare de tva in tara, dar inregistrata Registrul Operatorilor intracomunitari cumpara bunuri(marfa) din Italia de la o societate care nu este inregistrata in ROI. Iar factura pe care o primeste societatea Romana odata cu bunurile sosite este fara Tva, dupa cate cred societatea din Italia nu este inregistratat defel ca platitoare de tva nici la extern nici la intern. Auma nustiu cum sa o inregistrez:
1. Deoarece am depasit plafonul de achizitii intracomunitare de 34.000 lei, normal eu trebuie sa o declar in d390 si d301, dar nustiu cum as pot sa o inregistrez in 390 atata timp cat nu am un cod vies valid de la firma italiana.
2. Sau nu o declar nici eu in 390 si 301 deoarece firma din italia nu a aplicat taxare inversa si nu a declarat-o in 390.
Multumesc anticipat!
Dacă nu aveți cod valid de TVA nu o declarați și nu plătiți TVA.
Tomac multumesc pentru raspuns.
Noi avem cod valid de tva pt AIC, dar cei de la care cumparam bunurile nu au cod valid de tva. Am verificat in vies codul de tva italienesc care este specificat pe nota de comanda a bunurilor.
Deci se primeste ca noi efectuam o AIC de la cineva care nu este inregistrat in ROI.
Noi avem cod valid de tva pt AIC, dar cei de la care cumparam bunurile nu au cod valid de tva. Am verificat in vies codul de tva italienesc care este specificat pe nota de comanda a bunurilor.
Deci se primeste ca noi efectuam o AIC de la cineva care nu este inregistrat in ROI.