Buna ziua,
Am o speta careia nu ii gasesc solutia potrivita...Poate ma sfatuiti cum sa procedez.
Societatea X poarta discutii cu societatea Y in vederea incheierii unui contract privind executarea unei lucrari. Cad de acord asupra tuturor conditiilor si se trimite catre societatea Y contractul pt a fi semnat si factura de avans, asa cum era mentionat in contractul agreat de parti.
La scurt timp societatea Y ne comunica sa anulam factura pe motiv ca nu este de acord cu modalitatea de plata. Fiind inregistrata factura de avans, am considerat ca ar fi opotun sa o stornez si nu sa o anulez. Factura de storno avans a fost comunicata societatii Y.
Dar societatea Y imi transmite ca doreste sa anulez ambele facturi deoarece nu le va inregistra in contabilitatea sa pe motiv ca nu are baza legala.
Voi cum ati proceda?
In situatia anularii, cum se poate realiza asta in Saga.
Multumesc mult.
ANULARE vs STORNARE FACTURA AVANS
Re: ANULARE vs STORNARE FACTURA AVANS
Eu sunt de parere ca anularea este cea mai buna solutie. Din moment ce factura de avans nu se mai achita, atunci nu-si mai are obiectul.
Eugen Pintea
Anulare, dar numai daca e in aceeasi luna si reusiti sa recuperati originalele facturilor. Daca nu, lasati asa, inregistrat la dvs. atat factura de avans, cat si stornarea.
In cazul anularii, in SAGA, devalidati, stergeti continutul facturii si o validati la loc numai cu datele din partea de sus. La rubrica de inf.supl. notati pe scurt datele situatiei.
In cazul anularii, in SAGA, devalidati, stergeti continutul facturii si o validati la loc numai cu datele din partea de sus. La rubrica de inf.supl. notati pe scurt datele situatiei.
Multumesc mult pentru solutii.