intrebare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
epurem242

intrebare

#1 Mesaj de epurem242 »

daca am dat tichete cadou de 8 martie, Paste,etc...in valoare de 150 lei/persoana, si le-am impozitat, mai trebuie sa tin cont de aceste sume la calculul de 5% asupra cheltuielilor cu asig. si protectia sociala(cont 6458)??

dinut171

Re: intrebare

#2 Mesaj de dinut171 »

CAPITOLUL III - Venituri din salarii și asimilate salariilor

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor.
Norme metodologice

(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:

Începând cu 1 ianuarie 2016, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.

marianam80

#3 Mesaj de marianam80 »

Trebuie sa tii cont la deductibilitatea cheltuielilor sociale la profit....poti sa acorzi cheltuieli sociale in limita a 5% raportat la fondul de salarii....si tb sa ai prevazut in cim,ccm sau RI
Ca le-ai impozitat doar cu impozit venit 16% nu este suficient,trebuia si contributii....sanatate...cas....si restul....
Asta ca sa poti sa le asimilezi veniturilor din salarii....

stefanl140

#4 Mesaj de stefanl140 »

S-a tot discutat. Mai bine cauti pe forum, gasesti in general raspunsul.

http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... +cadou+150

Daca tot deschizi subiecte cu acelasi mesaj uite ce se intampla, trebuie sa platesti o gramada de impozite pe tichetul de cadou de 150 lei.: cas, cass, tva . (lasand gluma la o parte, mergi pe mana lui dinut171; daca le-ai impozitat asta e, dar oricum nu intra la 5%)

marianam80

#5 Mesaj de marianam80 »

Tichetele cadou nu intra la cheltuieli sociale? :?

marianam80

#6 Mesaj de marianam80 »

Am recitit ce am scris....am enuntat gresit... daca nu le incadrati in 5% cheltuieli sociale raportat la fondul de salarii nu sunt deductibile la impozitul pe profit
Si aici cred ca intervine confuzia mea:daca nu sunt deductibile la impozitul pe profit se pot considera venituri asimilate salariilor?
Scuze ca am gresit.....nu m-am exprimat corect

Scrie răspuns