iesire de la tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
isacm

iesire de la tva

#1 Mesaj de isacm »

care mai este termenul pana la care se poate depunde cererea de scoatere de la tva , si din cate tin minte parca se mai lucra inca o luna si se depunea declaratia de tva pt luna respectiva , adica ies cu 01.01 de la tva , ian este tot cu tva , dar pt ian depun decl 300

tomac

Re: iesire de la tva

#2 Mesaj de tomac »

Ieșiți cu data deciziei comunicate de ANAF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

steriel

#3 Mesaj de steriel »

Buna ziua!

O societate nou infiintata a trecut la platitori de tva incepand cu 01.12.2015 iar din mai nu mai are activitate dar nu a facut niciun demers la Registrul Comertului pt a suspenda activitatea. Intrebarile mele, pt care rog un raspuns, sunt urmatoarele: cum poate aceasta societate sa iasa de la platitori de tva si de cand? La momentul de fata este platitor de tva trimestrial. Multumesc mult!

zaineal

#4 Mesaj de zaineal »

Faceti cerere inainte sa va scoata ei, caci apoi nu mai este posibil, decat dupa un 088 acceptat.

costachet982

#5 Mesaj de costachet982 »

buna ziua
am o nelamurire ( postez aici ca nu am gasit altu topic mai apropiat sb)

daca o firma depaseste plafonul la c.a. si trebuie sa devina platitoare de tva si i se respinge dosarul cum activeaza pe viitor
d.p.d.v. al tva-ului evident

este prevazut ca exceptie ptr firme cu C.A. mai mare si scutite de tva

unde se mentioneaza ca nu factureaza cu tva daca li se respinge cererea de obtinere cod tva in conditiile depasirii plafonului legal ??

sau o firma ce muta sediul si se respinge dosarul obtinerii codului ( am inteles ca si la mutare de sediu in al sector se depune cerere pentru mentinerea codului de tva)
cum factureaza ?

steriel

#6 Mesaj de steriel »

Eu stiu ca incepand cu 2016 nu se mai depune 096 ci scoaterea din evidenta platitorilor de tva se face prin 010. Acest 010 se depune de catre contribuabilii a caror cifra de afaceri de anul trecut si cifra de afaceri din anul in curs pana la data solicitarii nu a depasit plafonul de 220 000 lei, ori in cazul meu societatea a depasit anul trecut plafonul de 220 000 lei si de aceea a trecut la platitor de tva. Zic bine? Cum trebuie procedat in acest caz?

zaineal

#7 Mesaj de zaineal »

@costachet982 ati depasit CA, v-ati inregistrat si v-a fost refuzat, asta inseamna ca nu facturati cu tva, nu deduceti tva, totusi platiti la stat tva-ul aferent livrarilor, prestarilor de servicii
nu se mai cere 088 pentru schimbare de sediu, vor cere 088 doar la un risc major
Ultima oară modificat Mie Noi 02, 2016 11:56 am de către zaineal, modificat 1 dată în total.

zaineal

#8 Mesaj de zaineal »

pentru 2 declaratii depuse pe 0 , tva-ul se anuleaza, can cate stiu eu, din asta inteleg ca daca in cursul anului stiu ca nu voi mai face activitate, am dreptul sa fac cerere de renuntare la a fi platitor de tva.

steriel

#9 Mesaj de steriel »

astept cu mare interes si alte pareri

Scrie răspuns