Modificari R.E.F anterior - fara devalidare luna

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

Modificari R.E.F anterior - fara devalidare luna

#1 Mesaj de carstoiur »

Buna seara,
am vrut sa imi culeg niste informatii din anii anteriori si pentru a face acest lucru am intrat pe inchidere de luna si am exportat in excel notele contabile de inchidere de luna din anii anteriori. Cu toate ca nu am facut nici o modificare (aveam toate lunile validate si inchise) mi s-au modificat sumele inregistrate ca nedeductibile in R.E.F si nimic nu mai seamana cu ce aveam anterior.

Ce pot face va rog ca sa ajung inapoi la inregistrarile initiale? Mentionez ca toate lunile sunt inchise si validate pina la luna octombrie 2016 si prima modificare imi apare la inchiderea de luna din decembrie 2013!!!

Multumesc

carstoiur

Re: Modificari R.E.F anterior - fara devalidare luna

#2 Mesaj de carstoiur »

I-am dat cumva de cap, in cazul in care se vor lovi si altii de aceasta problema:
Se pare ca la accesarea informatiilor din lunile anterioare, saga nu tine minte sumele inregistrate deja ca nedecontabile in REF si te intreba daca sa le inregistreze sau nu, cu toate ca lunile sunt inchise si validate. Mai mult, uneori apar alte sume decit cele pe care l-am inregistrat probabil din alte trimestre. Am rezolvat problema in felul urmator: am luat dosarul de REF si am accesat fiecare luna in parte (din 2012 incoace!) si am verificat sumele de care ma intreaba saga. La cele corecte am dat ok la cele incorecte nu. Nu cred ca este o chestie sigura, probabil ma voi lovi din nou de aceasta problema daca voi mai intra pe o inchidere de luna anterioara.

Poate totusi exista o varianta mult mai accesibila.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Dacă accesați acel ecran se propune actualizarea datelor dacă la anumite conturi s-a modifica manual suma nedeductibilă, altfel programul ține minte sumele inițiale. Dacă ați modificat manual nu răspundeți cu DA la întrebarea aceea. Și vă lasă în pace sumele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

carstoiur

#4 Mesaj de carstoiur »

Tocmai asta e problema: din cite îmi amintesc, nu am modificat manual nici o suma. Am încercat de mai multe ori pentru aceeași luna. Odată le ținea minte apoi dc intram din nou (pe aceeași luna) nu le mai ținea minte. Alteori, pt aceeași luna nu mai îmi apărea deloc acea fereastra. Acum am rezolvat insa, dc voi intra din nou, va trebui sa verific cu REF-ul printat, sa văd dc sunt sumele corecte.
Mulțumesc oricum pt raspuns.

Scrie răspuns