ce declaratii depun

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fusarue

ce declaratii depun

#1 Mesaj de fusarue »

Buna ziua,
Am fost inregistrata ca platitor tva(la trimestru) in august anul acesta la depasire plafon si tot anul acesta in noiembrie conform deciziei sa anulat codul pt neindeplinire conditii.
1)ajustare tva nu sa facut, mai are rost acum?
2)ce declaratii si in ce termen trebuie sa depun, daca nu mai sunt platitor tva din 7 noiembrie?
multumesc anticipat!

tomac

Re: ce declaratii depun

#2 Mesaj de tomac »

1. Se face ajustare și se cuprinde în ultimul decont ce se va depune pentru octombrie și noiembrie.
2. Se va depune 311 de acum încolo dacă veți avea livrări în continuare. Nu e bine că aveți cod anulat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fusarue

#3 Mesaj de fusarue »

tomac scrie:1. Se face ajustare și se cuprinde în ultimul decont ce se va depune pentru octombrie și noiembrie.
2. Se va depune 311 de acum încolo dacă veți avea livrări în continuare. Nu e bine că aveți cod anulat.

Este corect asa ce parere aveti?
Am intrebat la anaf si mi sa spus ca daca nu am facut ajustarea de tva pana la anulare cod nu mai trebuie,ca pot beneficia de ajustare cand voi cere din nou inregistrarea de tva.
A zis sa depun d300( pt oct.si noi. pana in data anularii) pana la 25 decembrie indiferent ce perioada fiscala am si 311 daca fac livrari

multumesc de ajutor!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Ba trebuie. Ce ajustare să mai faceți la reprimirea codului dacă acum nu se face ajustare?

fusarue

#5 Mesaj de fusarue »

tomac scrie:Ba trebuie. Ce ajustare să mai faceți la reprimirea codului dacă acum nu se face ajustare?

Este vorba de mijloacele fixe care sau cumparat cu tva inainte de a fi platitor,la acestea nu sa facut deducerea,ajustare tva in primul decont de la inregistrare ca platitor.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Atunci nu se face nici acum, la anulare. Se va putea face, într-adevăr, ulterior la reînregistrarea în scopuri de TVA.

fusarue

#7 Mesaj de fusarue »

tomac scrie:Atunci nu se face nici acum, la anulare. Se va putea face, într-adevăr, ulterior la reînregistrarea în scopuri de TVA.

Acum pt ca am codul tva anulat incepind cu 08.11.2016 am doua perioade fiscale ca declaratii as vrea sa stiu ce depun,

1)01.10.2016 - 07.11.2016 in care am fost platitor depun decont de tva d300 pana pe 25 decembrie
2)08.11.2016 -31.12.2016 nu mai sunt platitor
mai trebuie depuse alte declaratii referitor la tva anulare?

multumesc pt rabdare!

tomac

#8 Mesaj de tomac »

La data de 7/11 veți face ajustarea TVA dedus la ceea ce ați achiziționat și se află în stoc.
Pentru orice factură de după data anulării nu veți avea drept de deducere a taxei înscrisă în facturi.
De la 8/11 începând veți colecta TVA la orice livrare.
Pentru perioada 01/10-30/11 veți depune decont de TVA cu datele pe cele două luni cumulate.
Începând cu luna ianuarie 2016 veți depune 311 (în ianuarie pentru decembrie) pentru fiecare lună în care aveți livrări și nu redobândiți codul de TVA.

fusarue

#9 Mesaj de fusarue »

tomac scrie:La data de 7/11 veți face ajustarea TVA dedus la ceea ce ați achiziționat și se află în stoc.
Pentru orice factură de după data anulării nu veți avea drept de deducere a taxei înscrisă în facturi.
De la 8/11 începând veți colecta TVA la orice livrare.
Pentru perioada 01/10-30/11 veți depune decont de TVA cu datele pe cele două luni cumulate.
Începând cu luna ianuarie 2016 veți depune 311 (în ianuarie pentru decembrie) pentru fiecare lună în care aveți livrări și nu redobândiți codul de TVA.

In 7.11 fac ajustarea tva dedus la mijloace fixe neamortizate aflate in stoc cumparate inainte de trecere ca platitor pana la ultima zi in care sunt platitor si se va mentiona in decont tva la rand 30 regularizari?decont tva se va depune pana pe 25 decembrie pt cele doua luni cumulate chiar daca sunt la trimestru?corect?

de la 08.11 trebuie sa colectez tva la orice livrare?adica sa vand cu tva obligatoriu?

multumesc!

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Apăsați butonul "Răspunde" pentru a continua discuția, nu mai apăsați butonul de citare.
1. Nu, dacă nu ați făcut ajustare la intrarea ca plătitor de TVA la acele mijloace fixe, nu se face nici la ieșire. Ajustare acum, la ieșire, înseamnă evidențierea pierderii dreptului de deducere. Mă refeream la TVA aferent bunurilor achiziționate (mijloace fixe sau stocuri) pentru care ați beneficiat de deducerea TVA și se află în stoc la data anulării codului de TVA.
Da, ajustarea bunurilor de natura stocurilor se înscrie la regularizări taxă dedusă, însă ajustarea TVA pentru bunuri de capital se înscrie la 31.
Da se depune decont pe cele două luni până la 21/12. În decembrie termenul de depunere a declarațiilor și de plată a obligațiilor este 21/12.

2. Da, pentru orice operațiune impozabilă din punct de vedere a TVA veți colecta TVA chiar dacă vă este anulat codul de TVA.

fusarue

#11 Mesaj de fusarue »

Buna ziua
Ce nu inteleg cum adica pt orice operatiune impozabila din punct de vedere tva voi colecta tva chiar daca am codul anulat?eu daca facturez trebuie sa emit fc cu tva?

cernatv

#12 Mesaj de cernatv »

Din păcate, da.
Și nici nu poți deduce de pe facturile de la furnizori.

fusarue

#13 Mesaj de fusarue »

Buna seara,

!)Ce perioada trebuie sa facturez cu tva vesnic?si sa dedepun 311 in fiecare luna?
2)tva de pe facturile de achizitie am inteles ca nu pot deduce dar trecand in d 311 total baza si tva din achizitie inseamna ca platesc odata la achizitie si odata la buget stat?
multumesc frumos!

tomac

#14 Mesaj de tomac »

1. Până ce redobândiți codul de TVA.
2. Nu din achiziție. La achiziție nu deduceți, iar la livrare plătiți. În 311 se trece suma TVA colectată la livrări, nu are treabă cu achiziția.

Scrie răspuns