Eeee, da, vezi, asa-i! D-aia au unii dureri de cap mai mari. Ca gandesc mai profund... si in locul unora ca mine!
Dar daca respectivul cumparator, stiindu-se cu "musca pe caciula" imi pune in brate un CUI fals, pe care eu nu am cum sa-l verific si pleaca? Eu pe unde scot camasa cand vreau sa inregistrez factura emisa? Ce fac cu ea? Ca el nu mai da pe la mine ca sa-l dau "pe mana militiei" , ca trage tunuri d-astea?!?
Merge pe M fiindca sunt facturi pana in 400 lei. Nu am alta solutie. Decat sa nu le declar mai bine asa.
Sau ii propun colaboratorului sa emita bonuri cu valoare de factura simplificata (deci C) avand grija ca fiecare in parte sa nu depaseasca 100 euro (echivalent lei) introduc apoi valoarea totala pe iesiri si manual in declaratie numarul acestor bonuri cu cod fiscal (deci C) emise.
PS: El inregistreaza tot ce iese insa clientii se eschiveaza si-i dau "chifle" in loc de CUI-uri valabile.Majoritatea. Pe unii ii stie din vedere ca au luat de cateva ori insa daca se ia de ei ii pierde de musterii si "faliment" scrie pe firma.
Interesant!De ce și-ar comunica cineva un cod fiscal aiurea și nu cel corect, dacă are nevoie de factură sau de bon fiscal pentru decontarea în contabilitatea lui a banilor cheltuiți?Este mare grădina Domnului!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
tobosv790 scrie:Probabil că nu are nevoie de factură valabilă pentru că,probabil nu o contabilizează. Și cum clientul meu nu vinde fără document justificativ...
Pai clientul tau poate sa le dea doar bon de casa fara COD fiscal daca nu au nevoie de factura, iar in stuatia in care au nevoie de factura sau de bon cu codul fiscal pe el ii poti arata clientului tau unde poate verifica un cod fiscal si macar asa stie sigur ca e corect si confirma si denumirea firmei (banuiesc ca are acces la internet, macar pe telefon).
Pentru RohozeanuC
Sunt furnizori de bunuri care nu vor sa lucreze cu persoane fizice, din cauza casei de marcat.
Ca urmare, doar pe baza de factura poti sa faci achizitie si atunci iti orice CIF doar sa obtina produsul la un pret redus.
balazse scrie:Pentru RohozeanuC
Sunt furnizori de bunuri care nu vor sa lucreze cu persoane fizice, din cauza casei de marcat.
Ca urmare, doar pe baza de factura poti sa faci achizitie si atunci iti orice CIF doar sa obtina produsul la un pret redus.
Foarte bine ai sesizat @BalazsE. Este vorba de tigari. Este interzisa vanzarea acestora, catre persoane fizice la preturi mai mici decat cele maximale (art.343 din Cod Fiscal al.2(11)). Si atunci baietii cumpara de la angro pe firme fictive ca sa le poata lua mai ieftin. Si-mi livreaza CUI-uri aiurea. Nu exista posibilitatea tehnica (lipsa internet, etc) de a le verifica.Si nu-l pot obliga, legal, sa vina cu copia certificatului de inregistrare. Si atunci eu ce fac cu acele facturi? Cum le declar in 394? Asta e "buba".
Întrebați-i pe cei de la ANAF. Vorbesc serios. Puneți întrebarea la asistență contribuabili.
Veți primi același răspuns probabil. Să verificați pe loc. În sensul că ei au serviciu de verificare prin SMS de exemplu. Nu doar prin internet.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.