Facturi netrimise de furnizor

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
comana621

Facturi netrimise de furnizor

#1 Mesaj de comana621 »

In luna mai 2015 am platit o factura Proforma pentru un bun.In iunie am Procesul verbal de primire si am primit Factura .Am declarat achizitia in iunie (decl 300,394).In timpul unui control fiscal , s-a descoperit ca furnizorul a declarat in mai si iunie valoarea bunului cu plus , iar in septembrie , cand a descopit eroarea a emis o noua factura cu minus valoare.Binenteles ca nu ne-au informat de aceasta situatie si nu au trimis facturile emise eronat.Ei sustin ca au procedat corect , ca au declarat toate facturile emise , si ca eu trebuie sa fac rectificativa pe mai si septembrie.In acest moment am primit facturile pe mail.Cum vedeti acesta situatie ?

septimiuv

Re: Facturi netrimise de furnizor

#2 Mesaj de septimiuv »

Cu fericire în suflet.

comana621

#3 Mesaj de comana621 »

:? Legal am obligatia sa fac rectificative?

ungureanum

#4 Mesaj de ungureanum »

daca ti se impune la control da, de ce sa nu poti
si eu am avut ceva neconcordante la D394 in 2015, si foarte simplu m-a pus inspectorii sa depun rectificative

comana621

#5 Mesaj de comana621 »

Problema este ca ei au emis eronat 2 facturi pe care mie nu mi le-au transmis la timp si pe care le-au declarat.Eu am descoperit aceste erori , nu controlul.

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Cred că, odată cu înjurăturile de rigoare și înceterea relațiilor de afaceri, o să trebuiască să depui acele rectificative.

Scrie răspuns