servicii intracomunitare
servicii intracomunitare
Buna ziua.
Trebuie sa emit o factura in Germania, servicii electrice.El are cod valid tva noi la fel.
Pe factura trebuie sa trec Operatiuni neimpozabile in Romania conform art 278 alin 2 L.227/2015?
Trebuie sa emit o factura in Germania, servicii electrice.El are cod valid tva noi la fel.
Pe factura trebuie sa trec Operatiuni neimpozabile in Romania conform art 278 alin 2 L.227/2015?
Re: servicii intracomunitare
Nu stie nimeni?
Se declara in 390?
Se declara in 390?
- fagarasa176
Nu a'ti specificat cel mai important lucru
Unde sunt prestate seviciile si daca sunt prestate asupra unui imobil, intr'un santier naval etc
Unde sunt prestate seviciile si daca sunt prestate asupra unui imobil, intr'un santier naval etc
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Este prestat in Germania, in hale mari(cladiri) cum ar fi Selgros.
- fagarasa176
Eu zic ca de fapt va incadrati la
ART. 278 - Locul prestării de servicii
(4) Prin excepție de la prevederile alin. (2) și (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experți și agenți imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcție similară, precum tabere de vacanță sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire și coordonare a lucrărilor de construcții, precum serviciile prestate de arhitecți și de societățile care asigură supravegherea pe șantier;
Doar o parere16. (1) Prin excepție de la regulile generale prevăzute la art. 278 alin. (2) și (3) din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, respectiv persoană impozabilă sau persoană neimpozabilă, locul prestării serviciilor prevăzute la art. 278 alin. (4) din Codul fiscal se stabilește în funcție de regulile prevăzute la alin. (4) al art. 278 din Codul fiscal. Aceste servicii nu se declară în declarația recapitulativă menționată la art. 325 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, și nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor și achizițiilor intracomunitare de servicii.
Pana acuma cate persoane am intrebat toate au pareri diferite.
Clientul din Germania ne-a cerut copie dupa certificatul de inregistrare in ROI.
Ma gandesc ca vor sa declare in 390.Cred ca trebuie sa iau cumva legatura cu contabila de acolo sa intreb daca ei declara.
Clientul din Germania ne-a cerut copie dupa certificatul de inregistrare in ROI.
Ma gandesc ca vor sa declare in 390.Cred ca trebuie sa iau cumva legatura cu contabila de acolo sa intreb daca ei declara.
Daca inregistrez cu T si jos nu trec TVA, pentru ca factura este fara tva, imi pune in 390 si in 300 la randul 14, nu ar trebui sa apara in randul 3 din 300?
- fagarasa176
Multumesc acuma pune ok in randul 3 si 3.1.
- fagarasa176
Stiutodaz scrie:acuma pune ok in randul 3 si 3.1.

http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... sa#p188951