Cadouri salariați
Cadouri salariați
Firma dorește să acorde de Crăciun cadouri tuturor salariaților, acestea constând în dulciuri, fructe și alte atenții specifice sărbătorilor, cu valoare până în 100 lei/salariat. Produsele ce urmează a fi date angajaților au fost achiziționate cu factură. Cum este corect să înregistrez în contabilitate acordarea acestor cadouri?
Re: Cadouri salariați
Pe 3028. Și le treceți pe cheltuieli prin articole contabile, la data predării către salariați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Le trec pe cheltuială în 6028 sau în 6421? Nu am mai acordat cadouri salariaților și nu știu cum ar trebui să procedez pentru a fi corect 

Prin 6421, dar fara sa le impoziteti salariatilor.
Daca firma este platitoare de imp.pe profit, ar trebui sa deschizi un analitic prin care sa urmaresti incadrarea in limita de 5% din fondul de salarii.
Daca firma este platitoare de imp.pe profit, ar trebui sa deschizi un analitic prin care sa urmaresti incadrarea in limita de 5% din fondul de salarii.
Eugen Pintea
Da, firma e plătitoare de impozit pe profit și din calcule nu depășesc 5% din fondul de salarii. Dar o să deschid un analitic pentru a fi mai ușor de urmărit. Mulțumesc pentru sfaturi