concediu crestere copil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pogarm

Re: concediu crestere copil

#16 Mesaj de pogarm »

Exact. Contractul este doar suspendat. Am procedat cum am descris mai jos si nu stiu de ce apare eroarea respectiva.
Am operat in ecranul Concedii: la tip "Crestere copil 2 ani/ 3 ani" cu perioada 15.11.2016 - 15.11.2018
In ecranul Salariati - Registru evidenta salariati - am trecut stare "Suspendat", cu temei art. 51 alin 1 lit a, data inc. suspendare 15.11.2016 si data sf. suspendare 15.11.2018.

catalin.rusinaru

#17 Mesaj de catalin.rusinaru »

Incercati varianta cu trimiterea bazei de data la Saga.

tomac

#18 Mesaj de tomac »

De atunci era rezolvată situația. E mai simplu dacă vede cineva cum ați operat datele.
Nu se trece ultima zi de lucru. Teoretic e corect cum ați procedat. De aceea fără să vadă cineva exact ce aveți acolo nu se poate da un răspuns clar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pogarm

#19 Mesaj de pogarm »

Nu stiu care e procedura. Nu am intampinat niciodata astfel de probleme. Trimit un mail la office at sagasoft.ro ?

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Da. Faceți o salvare a bazei de date din Administrare - Întreținere BD.
Salvarea o trimiteți pe adresa de mail de la office.
Salvarea se poate atașa la mail din pagina Restaurare apăsând butonul de deschidere a folderului cu arhive.

balazse

#21 Mesaj de balazse »

camere scrie:In salariati se trece la ultima zi de munca 14.11.2016 si atat. Incepand cu 15.11.2016 el nu mai este salariatul societatii.
Ar fi otpim ca sa nu dai idei gresite. Acea persoana ramane angajata unitatii, faptul ca i se suspenda contractul nu inseamna ca i s-a incetat contractul.
De altfel, trebuie sa apara pe statul de plata pe toata perioada contractului.

Pentru PogarM
Din varii motive ai facut modificari manual la "administrare" -> "configurare salarii" -> "sarbatori/concedii medicale" -> "sarbatori legale"?
O alta posibilitate ar fi sa fii modificat manual datele de la "timp lucrat" de la "state salarii", deoarece acea casuta nu trebuie modifica, ci il modifica programul dupa ce ai apasat pe "da" la mesajul de avertizare.

pogarm

#22 Mesaj de pogarm »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Pana la urma am modificat in pdf-ul generat de Saga nr de ore lucrate la respectivul salariat... si anume 80 ore (erau preluate 168 ore). De aici eroare. Orele aferente concediului de crestere copil erau preluate corect. Si eu stiam ca persoana respectiva ramane angajatul unitatii pentru ca doar i se suspenda contractul si trebuie sa apara pe viitor, pe statul de plata, cu 0.
O seara buna !

balazse

#23 Mesaj de balazse »

Totusi ar fi optim sa trimiti baza de date, deoarece nu este o solutie finala modificarea fisierului pdf, ceva precis nu s-a prelucrat corect.

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Nu e nevoie să trimiteți nimic. Cred că mi-am dat seama ce ați făcut.
Așa este că după generarea D112 ați apăsat butonul acela galben pe care scrie "Modifică automat după ce se schimbă luna" în fișierul PDF?
Și așa este că apăsați acel buton pentru că imediat după generare luna nu este afișată?
Dacă da și sunt aproape 99% sigur că răspunsul e da la ambele întrebări, atunci nu ați citit cu atenție ce scrie pe buton și ce scrie la textul de ajutor al acelui buton (dacă țineți mouseul deasupra lui puțin vă apare textul ce explică funcția butonului) și nici nu ați înțeles la ce servește. Problemele sunt generate de apăsarea acelui buton. Acela completează automat timpul lucrat egal cu numărul de ore lucrătoare din lună și nicidecum nu are rolul de afișa luna. Luna e acolo apare dacă dați click oriunde în pdf nu pe butonul acela și apare și dacă dați direct validare.
Când mai apăsați acel buton sau vă duce gândul să-l mai apăsați imaginați-vă că stă cineva să vă dea peste degete și nu-l mai apăsați. Că ajungeți să spuneți că aveți probleme la baza de date deși nu e adevărat.

costachet982

#25 Mesaj de costachet982 »

reverifica perioada de suspendare...sigur nu revine pe 15.11.2018
revine cand copilul implineste 2 ani...nu e suspendat pe 2 ani

pogarm

#26 Mesaj de pogarm »

Aveti dreptate, Tomac. Am apasat acel buton atunci la generare. Am refacut cum ati spus si e ok. Va multumesc !

Scrie răspuns