tomac vezi art 108 din CPF ( legea 207/2015) :
"Cuantumul tranzacţiilor pentru care contribuabilul/plătitorul are obligaţia întocmirii dosarului preţurilor de transfer, termenele pentru întocmirea acestuia, conţinutul dosarului preţurilor de transfer, precum şi condiţiile în care se solicită acesta se aprobă prin ordin al preşedintelui A.N.A.F. "
Prin urmare inca nu se aplica acest articol.
Ordinul inca nu a fost publicat dar e proiect pe site la ANAF.
Citez din el :
"ART. 2
(1) Contribuabilii/plătitorii din categoria marilor contribuabili, stabiliţi prin Ordin al
preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care desfăşoară tranzacţii cu
persoane afiliate cu o valoare totală anuală, calculată prin însumarea valorii tranzacţiilor
efectuate cu toate persoanele afiliate, exclusiv TVA, mai mare sau egală cu pragurile de
semnificaţie, au obligaţia întocmirii anuale a dosarului preţurilor de transfer. Termenul de
întocmire a dosarului preţurilor de transfer este termenul legal de depunere a declaraţiilor
anuale privind impozitul pe profit, pentru fiecare an fiscal.
Nivelul valoric al pragului de semnificaţie, în funcţie de tipul tranzacţiei desfăşurate este:
200.000 EURO, exclusiv TVA în cazul dobânzilor înregistrate cu serviciile financiare,
calculată la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru
ultima zi a anului fiscal;
250.000 EURO, exclusiv TVA în cazul prestărilor de servicii, calculată la cursul de
schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru ultima zi a anului
fiscal;
350.000 EURO, exclusiv TVA în cazul tranzacţiilor privind achiziţii/vânzări de bunuri
corporale sau necorporale, calculată la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională
a României valabil pentru ultima zi a anului fiscal.
(2) Contribuabilii/plătitorii care se încadrează la prevederile alin. (1), au obligaţia, în baza art.
108 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi
completările ulterioare, să prezinte la solicitarea scrisă a organului de inspecţie fiscală, pe
perioada derulării unei inspecţii fiscale, dosarul preţurilor de transfer, întocmit potrivit
prevederilor prezentului ordin. Modelul şi conţinutul solicitării este prezentat în anexa nr. 1.
(3) Dosarul preţurilor de transfer întocmit potrivit alin. (1) poate fi solicitat de organul fiscal,
şi în alte situaţii, în baza art. 58 şi 64 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură
fiscală, cu modificările şi completările ulterioare. Modelul şi conţinutul solicitării este
prezentat în anexa nr. 2.
(4) Contribuabilii/plătitorii din categoria marilor contribuabili, care nu se încadrează în
criteriile stabilite conform prevederilor alin. (1), precum şi contribuabilii/plătitorii din
categoriile contribuabililor mici şi mijlocii, care derulează tranzacţii cu persoane afiliate au
obligaţia întocmirii şi prezentării dosarului preţurilor de transfer NUMAI LA SOLICITAREA
organului de inspecţie fiscală, în cadrul unei inspecţii fiscale, în termenele stabilite de acesta.
Modelul şi conţinutul solicitării este prezentat în anexa nr. 1."
Trecere de la II neplatitor la SRL neplatitor
Re: Trecere de la II neplatitor la SRL neplatitor
Hai să ne înțelegem 
Nu zic nu, dar ANAF poate invoca și codul fiscal și eu am spus așa: și dacă nu se consideră că e nevoie de dosarul prețurilor de transfer, tranzacția între persoane afiliate rămâne și aceasta oricum trebuie demonstrată ca fiind efectuată la preț de piață.

Nu zic nu, dar ANAF poate invoca și codul fiscal și eu am spus așa: și dacă nu se consideră că e nevoie de dosarul prețurilor de transfer, tranzacția între persoane afiliate rămâne și aceasta oricum trebuie demonstrată ca fiind efectuată la preț de piață.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
aia nu neg nici eu ...pretul de piata
Dar dosarul preturilor de transfer nu , pana nu il solicita la o inspectie fiscala.

Buna seara,
Va scriu din nou pentru a va cere sfatul.
Am facut intre timp S.R.L.-ul (prestari servicii lucrari instalatii sanitare) despre care ziceam, dar nu am inchis inca I.I.-ul (mai avem contracte in derulare). Acum v-as intreba :
- ce inseamna mai exact vanzarea obiectelor de inventar (aprox. 23.000 lei) de la II la SRL la pretul pietei? In sensul ca, sa nu fie 1 leu/ bucata sau sa aibe fiecare valoarea unui produs similar second hand pe olx? Cum se stabileste acest pret?
- pe II avem casa de marcat (folosita de vre-o 5 ori) desi nu aveam obligatia detinerii ei. Pe SRL avem obligatia de a detine CM? In caz ca da, se poate muta de pe una pe cealalta?
Va multumesc anticipat si va doresc un An Nou mai bun ca 2016!
Va scriu din nou pentru a va cere sfatul.
Am facut intre timp S.R.L.-ul (prestari servicii lucrari instalatii sanitare) despre care ziceam, dar nu am inchis inca I.I.-ul (mai avem contracte in derulare). Acum v-as intreba :
- ce inseamna mai exact vanzarea obiectelor de inventar (aprox. 23.000 lei) de la II la SRL la pretul pietei? In sensul ca, sa nu fie 1 leu/ bucata sau sa aibe fiecare valoarea unui produs similar second hand pe olx? Cum se stabileste acest pret?
- pe II avem casa de marcat (folosita de vre-o 5 ori) desi nu aveam obligatia detinerii ei. Pe SRL avem obligatia de a detine CM? In caz ca da, se poate muta de pe una pe cealalta?
Va multumesc anticipat si va doresc un An Nou mai bun ca 2016!
1. să nu fie sub-evaluate sau supra-evaluate. Orice mijloc de probă e permis: oferte pentru bunuri similare, tranzacții asemănătoare cu alți furnizori dacă există, etc.
2. dacă nu aveți obligația utilizării de ce să folosiți casă de marcat? oricum nu puteți vinde casa de marcat de la II la SRL, e imposibil. Vânzarea caselor de marcat se face exclusiv de către distribuitori autorizați.
2. dacă nu aveți obligația utilizării de ce să folosiți casă de marcat? oricum nu puteți vinde casa de marcat de la II la SRL, e imposibil. Vânzarea caselor de marcat se face exclusiv de către distribuitori autorizați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.