factura iesiri sfdd cf art 292 -inchiriere imobil
factura iesiri sfdd cf art 292 -inchiriere imobil
buna ziua, am factura emisa de inchiriere imobil catre societate platitoare de tva. Factura este emisa fara TVA ,cf art 292.Cum inregistrez in program ? La iesiri ce selectez ,tip factura sau operatiuni neimpozabile ? Iar facturile de achizitie pe tip I - fara drept de deducere integral ? Mentionez ca pana in luna septembrie a avut alta activitate,iar din octombrie a ramas doar cu inchiriere imobil.Facturile de achizitii ( telefonie,en electrica sediu etc ) sunt purtatoare de tva sau se selecteaza tva 0 ?Multumesc pt. sprijin
Re: factura iesiri sfdd cf art 292 -inchiriere imobil
Nu puneti cota de TVA (o stergeti) iar la TIP va ramane Factura.
Facturile primite le inregistrati asa cum sunt ele.
Daca facturile sunt numai pentru utilitati atunci TVA este intr-adevar nedeductibila.
Pentru simplitate eu as alege sa depun o NOTIFICARE pentru a emite factura de TVA pentru chirie cu TVA. NOTIFICAREA o depuneti la ANAF (este o informare) si din acel moment puteti factura chiria cu TVA si va puteti "bucura" si de TVA deductibila.
Trebuie sa retineti ca daca TVA este nedeductibila, atunci si baza la care se aplica este tot nedeductibila fiscal.
Facturile primite le inregistrati asa cum sunt ele.
Daca facturile sunt numai pentru utilitati atunci TVA este intr-adevar nedeductibila.
Pentru simplitate eu as alege sa depun o NOTIFICARE pentru a emite factura de TVA pentru chirie cu TVA. NOTIFICAREA o depuneti la ANAF (este o informare) si din acel moment puteti factura chiria cu TVA si va puteti "bucura" si de TVA deductibila.
Trebuie sa retineti ca daca TVA este nedeductibila, atunci si baza la care se aplica este tot nedeductibila fiscal.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Buna seara,
o firma si-a restrans activitatea de vreo doua ori , iar spatiul ramas liber l-a inchiriat....am depus notificari la anaf pentru a factura chiria cu tva. Anul trecut prin martie si-a incetat activitatea de comert si a inchiriat tot spatiul ......insa am omis sa mai depun notificare .
Cum sa procedez , depun notificare acum cu martie 2016?
o firma si-a restrans activitatea de vreo doua ori , iar spatiul ramas liber l-a inchiriat....am depus notificari la anaf pentru a factura chiria cu tva. Anul trecut prin martie si-a incetat activitatea de comert si a inchiriat tot spatiul ......insa am omis sa mai depun notificare .
Cum sa procedez , depun notificare acum cu martie 2016?

O puteți depune oricând.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
M-ati linistit!
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!