buna ziua, de la saga nu am obtinut nici un raspuns, incerc la voi, daca ati trecut rin asta.
Celor de la saga le-am scris asa: "Buna ziua, la 01.10.2016 am trecut la platitori de tva, aveam in stoc doar materii prime si mijloace fixe, am facut inventarul la 01.10.2016 , a calculate correct tva-ul de 9%, setat in articole, dar la jurnalul de cumparari, apare valoarea tva-ului trecuta la 20% si de la el calculeaza baza, care nu mai e aceeasi, imi puteti spune cum trebuie sa procedez, ca tva-ul sa apara incadrat la 9%"
Raspuns saga :"Buna ziua,
Programul nu poate identifica cota exacta de TVA in astfel de situatii."
Raspuns eu: "Buna ziua, spuneti-mi care-s situatiile in care poate identifica ? practice cum pot indrepta aceasta "
Raspuns saga: "Nu se poate."
Si aici mi s-au taiat toate sperantele ...
voi cum ati procedat ?
trecere la platitor de tva
Re: trecere la platitor de tva
La inregistrarile din "intrari"/"iesiri" nu iti apare corect incadrarea, sau ai facut inregistrarea manual prin articole contrabile reglarea de TVA pentru stocul existent.
Daca discutam despre a doua parte, atunci este normal ca programul sa nu poate identifica cota de TV, deoarece nu ai posibilitatea de a introduce baza.
Ceea ce poti face este sa corectezi manual in D.300.
Daca discutam despre a doua parte, atunci este normal ca programul sa nu poate identifica cota de TV, deoarece nu ai posibilitatea de a introduce baza.
Ceea ce poti face este sa corectezi manual in D.300.
Re: trecere la platitor de tva
Am procedat prin meniul operatii >alte operatii cu stocuri > inventariere (trecere de la neplatitor la platitor). acolo le incadreaza bine pe 9%, 300 l-am lucrat deja, acum voi lucra si jurnalul in excel.